Tienduizenden demonstranten gingen vrijdagavond in de Poolse hoofdstad Warschau de straat op om te protesteren tegen een verdere inperking van het recht op abortus. (30/10/2020)
Volledig scherm
Tienduizenden demonstranten gingen vrijdagavond in de Poolse hoofdstad Warschau de straat op om te protesteren tegen een verdere inperking van het recht op abortus. (30/10/2020) © EPA

Polen demonstreren massaal tegen inperken abortus

Tienduizenden demonstranten hebben vrijdag de coronabeperkingen getrotseerd om in de Poolse hoofdstad Warschau te protesteren tegen een verbod op bijna alle abortussen. Het was met 50.000 tot 100.000 deelnemers, aldus stad en organisatie, de grootste betoging sinds de uitspraak van de hoogste rechtbank van het Oost-Europese land.

1 reactie

 • Christine Laevers

  11 maanden geleden
  Dus een embryo dat zwaar gehandicapt zal zijn, mag niet geaborteerd worden en een gezond embryo (incest of verkrachting) wel. Ik snap het niet. Al die gevallen moeten kunnen, maar niet wanneer het embryo een  grote foetus is geworden. 
 1. Eerste dag verplichte coronapas in Nederland: app meteen overbelast door drukte en cyberaanval
  UPDATE

  Eerste dag verplichte coronapas in Nederland: app meteen overbelast door drukte en cyberaan­val

  De Coronacheck-app, waarmee Nederlanders vanaf vandaag toegang kunnen krijgen tot onder meer de horeca, kampt met problemen. Op sociale media melden diverse personen dat zij om die reden niet naar binnen konden. Volgens het ministerie van Gezondheid komt dat door zogenoemde DdoS-aanvallen op de servers, waarbij het systeem overbelast raakt. Ook maken voor veel mensen voor het eerst gebruik van de app. Daardoor verloopt het aanmaken van een QR-code moeilijk.