Rand Paul, Republikeins senator voor de staat Kentucky
Volledig scherm
Rand Paul, Republikeins senator voor de staat Kentucky © REUTERS

Poging van senator om impeachmentproces tegen Trump onwettig te laten verklaren mislukt

Rand Paul, een Republikeinse senator uit Kentucky en bondgenoot van Donald Trump, heeft zich vandaag in de Amerikaanse Senaat verzet tegen het geplande afzettingsproces tegen de voormalige president. Volgens Paul gaat de berechting van een voormalige president in tegen de Amerikaanse grondwet. Zijn voorstel werd echter afgewezen met 55 stemmen tegen en 45 stemmen voor. Daardoor gaat het proces binnenkort toch van start.

9 reacties

 • karel dillen

  2 maanden geleden
  veel belangrijker is dat alle grote bedrijven in Amerika zich afgekeerd hebben van Trump
 • Leo Van Rillaer

  3 maanden geleden
  Het kapitaal vergaard aan stemmen voor de uittredende president gaan de Republikeinen niet vergooien. En dus kunnen de Democraten en al hun politiek-correcte supporters hier en elders deze tweede poging tot afzetting op hun buik schrijven want er komt geen 2/3 meerderheid.
 • Joske Vermeulen

  3 maanden geleden
  Die stemming is géén nederlaag voor de Republicans. Integendeel zelfs: er zijn maar 5 van de 50 Rep-senatoren die mee met de Dems hebben gestemd. Voor de eindstemming zouden het er 17 moeten zijn - om aan 67 op 100 te geraken - maar die krijgt McConnell nooit bijeen. En dus zal Trump niét afgezet worden. Overigens, het is niet "gebruikelijk" dat een senator de procedure leidt, want het is nog nooit gebeurd dat een uitgetreden president impeached wordt.
 • MICHAEL WOLF

  3 maanden geleden
  Het is wel degelijk wettig daar het geen proces van een zittend president is.
 • Gino De Neef

  3 maanden geleden
  Het us dan ook volstrekt onwettig. Ze laten Roberts niet toe als voorzitter, wat nochtans een grondwettelijke verplichting is!
 1. Restaurants in Denemarken kunnen vroeger open dankzij goede coronacijfers

  Restau­rants in Denemarken kunnen vroeger open dankzij goede coronacij­fers

  Dankzij goede besmettingscijfers kunnen komende woensdag in Denemarken de restaurants en cafés weer volledig open. Denen zullen er vanaf dan weer binnen kunnen eten en drinken, tenminste als ze eerst een tafel besteld hebben en via een coronapas op hun smartphone kunnen aantonen dat ze een negatieve coronatest hebben afgelegd, gevaccineerd zijn tegen Covid-19 of een besmetting hebben doorgemaakt. Het is een van de versoepelingen waarover de Deense regering en het grootste deel van de partijen in het parlement donderdagnacht een akkoord over hebben bereikt.
 1. Volg samen met Sven Ornelis en stadsgids Patrick een culinaire tour in New York
  Play

  Volg samen met Sven Ornelis en stadsgids Patrick een culinaire tour in New York

 2. Man grijpt lynx die zijn vrouw aanvalt: "Ik ga je doodschieten!"
  Play

  Man grijpt lynx die zijn vrouw aanvalt: "Ik ga je doodschie­ten!"