Kim jong-un en Vladimir Poetin
Volledig scherm
Kim jong-un en Vladimir Poetin © REUTERS

Poetin zoekt toenadering tot Noord-Korea: “In het belang van beide landen”

De Russische president Vladimir Poetin wil de banden met buurland Noord-Korea aanhalen. Dat schreef hij volgens Noord-Koreaanse staatsmedia in een brief aan de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un ter gelegenheid van de Noord-Koreaanse feestdag Bevrijdingsdag. Poetin zei dat het in het belang van beide landen is om verdere toenadering te zoeken.

 1. Wanneer kies je best voor de gratis ziekteverzekering van de overheid in plaats van voor een mutualiteit?
  Spaargids.be

  Wanneer kies je best voor de gratis ziektever­ze­ke­ring van de overheid in plaats van voor een mutuali­teit?

  De wettelijke ziekteverzekering is verplicht in België. Dit systeem biedt iedereen toegang tot medische verzorging. Om van dat systeem te kunnen genieten, moet je je aansluiten bij een ziekenfonds of bij de Hulpkas voor Ziekte en Invaliditeitsverzekering (HZIV). Maar hoe bepaal je die keuze? En waarin schuilt het verschil tussen ziekenfonds en hulpkas? Spaargids.be zet het voor je op een rij.
 2. Uitgeweken Vlaming getuigt over leven onder Chinese dreiging: “Treiterijen raken Taiwanezen niet meer”
  PREMIUM

  Uitgeweken Vlaming getuigt over leven onder Chinese dreiging: “Treiterij­en raken Taiwanezen niet meer”

  Al 34 jaar leeft Vlaming Kris Vicca (68) in Taiwan onder constante Chinese dreiging. Het bezoek van Amerikaanse toppolitica Nancy Pelosi zette de spanning weer op scherp. Deze leraar getuigt hoe de Taiwanezen ernaar kijken en hoe evacuatieoefeningen onder luide sirenes ook voor hem normaal werden. “Elke dag lees je dat Chinese spionage- of gevechtsvliegtuigen en helikopters de verboden zone invlogen: de ene keer twee, de andere keer twintig, zoals kinderen elkaar trekken en duwen.”