Vladimir Poetin deed de uitspraken op een top in de Kirgizische hoofdstad Bisjkek.
Volledig scherm
Vladimir Poetin deed de uitspraken op een top in de Kirgizische hoofdstad Bisjkek. © AFP

Poetin zegt dat er "uiteindelijk" een akkoord nodig is om het conflict in Oekraïne te beëindigen

De Russische president Vladimir Poetin denkt dat de oorlog die Rusland voert in Oekraïne alleen kan stoppen als de twee landen tot een akkoord komen. Volgens hem staat Rusland open voor gesprekken, maar Poetin voelt zich bedrogen door andere landen in het verleden.

81 reacties

 • Geert Vermeiren

  2 maanden geleden
  De Vietnamoorlog is uiteindelijk gestopt na onderhandelingen in Parijs.Hopelijk lukt het Macron om ook ditmaal de vrede terug te brengen.
 • guy raeymakers

  2 maanden geleden
  akkoord verdwijn dan uit de Oekraine met je mensen
 • Emiel Vandeplas

  2 maanden geleden
  Ja, hij voor tribunaal in Den Haag !
 • Erik Bervoets

  2 maanden geleden
  Het akkoord kan alleen maar zijn dat Rusland zich volledig terugtrekt uit Oekraïne(dus ook de Krim en Donbass) en dan nog een stukje Rusland aan Oekraïne geeft. Een verliezer van een oorlog moet nu eenmaal betalen.
 • Désiré Van Nieuwenhuyzen

  2 maanden geleden
  Een akkoord met Poetin ? Nooit ! Een woord van Poetin is niets waard. Met die gek kan je niet onderhandelen.
 1. Na het neerhalen van de spionageballon: “Biden had geen andere keuze, maar de Koude Oorlog met China lijkt begonnen”
  PREMIUM

  Na het neerhalen van de spionage­bal­lon: “Biden had geen andere keuze, maar de Koude Oorlog met China lijkt begonnen”

  “Als het incident met de neergehaalde spionageballon één zaak duidelijk maakt, dan wel dat steeds meer wijst op een Koude Oorlog tussen de VS en China, die járen en mogelijk zelfs decennia kan duren.” Zo zegt professor internationale politiek David Criekemans (UAntwerpen en KU Leuven) nadat de intussen beruchte Chinese ballon zaterdagavond door een Amerikaanse straaljager werd neergehaald. “Wat mij vooral verontrust is dat China nu nóg meer de banden met Rusland zal aanhalen.”
 1. Nucleaire dreiging neemt af: is dit het moment voor onderhandelingen? Is het einde van de oorlog in zicht? Expert over toenadering Poetin met het Westen
  PREMIUM

  Nucleaire dreiging neemt af: is dit het moment voor onderhande­lin­gen? Is het einde van de oorlog in zicht? Expert over toenade­ring Poetin met het Westen

  Volgens Duits bondskanselier Olaf Scholz is de nucleaire dreiging afgenomen. En Russisch president Vladimir Poetin zei gisteren nog dat hij niet gek is: hij zal niet als eerste kernwapens inzetten. Vorige week belden beide staatshoofden voor het eerst sinds lang. Is dit het moment waarop het spierballengerol verhuist naar de onderhandelingstafel? “Poetin lijkt stilaan te beseffen dat hoe radicaler hij wordt, hoe meer steun hij verliest”, zegt professor internationale politiek Sven Biscop (UGent en Egmontinstituut).