De Russische president Vladimir Poetin haalde vandaag uit naar Duitsland die na lang aarzelen toch tanks naar Oekraïne gaat sturen
Volledig scherm
De Russische president Vladimir Poetin haalde vandaag uit naar Duitsland die na lang aarzelen toch tanks naar Oekraïne gaat sturen © AP

Poetin woedend op Duitsland om levering tanks: “Opnieuw willen Hitlers opvolgers met Rusland op Oekraïens grondgebied vechten”

UPDATEPoetin heeft het Westen gewaarschuwd dat ze Rusland niet kunnen verslaan en haalde in het bijzonder uit naar Duitsland: “Rusland wordt opnieuw bedreigd door Duitse tanks, met kruizen aan boord”. Dat zei de Russische president tijdens een toespraak ter ere van de herdenking van de slag om Stalingrad waarbij de Sovjet-Unie het leger van nazi-Duitsland versloeg. Hij trok er duidelijk een parallel tussen de oorlog tegen Hitler en de Russische militaire campagne in Oekraïne.

125 reacties

 • Hugo hofmans

  2 maanden geleden
  Oekraïne gewoon terug bij de Russische federatie voegen, Zelenksy minister in het Kremlin bevoegd voor deelstaat Oekraïne en zaak opgelost. Zelfde volk, zelfde mentaliteit, waar is het probleem ? Goede afspraken maken naar de toekomst toe en we komen er wel.
 • Nelly Van de Velde

  2 maanden geleden
  Op zich is Poetin al een groot gevaar voor de Russische samenleving. Zijn despotisme is een schoolvoorbeeld van corruptie en machtsmisbruik. Onderdrukking en eliminatie van politieke tegenstanders, ontkenning van rechten en vrijheden, zoals o.a. vrijheid van meningsuiting, zijn kenmerkend voor het beleid. Poetin wil duidelijk nog veel verder gaan dan de verovering van een soevereine staat. Echter in een oorlog zijn geen winnaars! Wil hij lik op stuk, dan kan hij dit wel krijgen.
 • Emiel Van Roost

  2 maanden geleden
  Ja Putin, je hebt daar zelf om gevraagd.
 • Bart Timperman

  2 maanden geleden
  Poetin maakt er in zijn propaganda een oorlog tegen Rusland van terwijl het een oorlog is voor de bevrijding van het Oekraïense gebied. Geen enkel land heeft Rusland bedreigt, ook Oekraïne niet maar hij moet zijn oorlog kunnen verkopen aan zijn bevolking. De man droomt terug van een groot Rusland zoals de Sovjetunie, als we hem deze keer niet stoppen zullen nog meer landen volgen.
 • Werner Cools

  2 maanden geleden
  Precies om deze reden mag een staatshoofd nooit langer dan 2 ambtstermijn aan het hoofd van een land staan. En beste mensen, hoelang staat Putin al aan het hoofd van Rusland? Een persoon met zoveel macht te lang als leider van eender welk land, stijgt het naar z'n hoofd. dit is het resultaat.
 1. Controversiële influencer Andrew Tate vrijgelaten uit Roemeense gevangenis, nu in huisarrest

  Controver­siële influencer Andrew Tate vrijgela­ten uit Roemeense gevangenis, nu in huisarrest

  De Brits-Amerikaanse influencer Andrew Tate en zijn broer Tristan zijn vrijgelaten uit de gevangenis in Roemenië. Het hof van beroep in Boekarest heeft de hechtenis van Tate en zijn broer vrijdagavond per direct omgezet in huisarrest, schrijft de BBC. De twee werden eind december in Roemenië opgepakt op verdenking van mensensmokkel en verkrachting. Vorige week bepaalde het hof in de Roemeense hoofdstad nog dat de broers in afwachting van hun rechtszaak tot zeker eind april in de cel moesten blijven.