President Vladimir Poetin tijdens een meeting met jonge Russische ondernemers.
Volledig scherm
President Vladimir Poetin tijdens een meeting met jonge Russische ondernemers. © via REUTERS

Poetin verzekert dat er geen nieuw IJzeren Gordijn komt: "We gaan onze economie niet afsluiten. Die fout maken we niet opnieuw”

Rusland is niet van plan haar economie af te sluiten, zoals de Sovjet-Unie destijds deed. Dat heeft de Russische president Vladimir Poetin vandaag gezegd, aan de vooravond van het ‘St. Petersburg International Economic Forum’.

57 reacties

 • Carton olivier

  2 maanden geleden
  Die muur zou beter opgetrokken worden. Als het niet van Rusland is, van het Westen dan.
 • Joris Peeters

  2 maanden geleden
  Hij gelooft zijn eigen leugens. De Russen waren en zijn niet te vertrouwen, zeker niet dit gangsterregime. Ik zie het "grote russische rijk" nog eerder uiteenvallen. Een barbaars volk afgezien van een kleine intellectuele minderheid.
 • Catherine Mistiaen

  2 maanden geleden
  We moeten een politiek bestel vinden tussen het communisme en het kapitalisme. Met alle voordelen van de 2, en geen nadelen. Beide systemen zijn al uitgetest en blijken niet meer te werken. Toch moeten we Marx en Keynes herlezen, opnieuw en opnieuw, tot we iets gevonden hebben, om uit te testen.
 • jaak Peeters

  2 maanden geleden
  Lezers die zo gemakkelijk oordelen uitspreken over politici raad ik de lezing aan van hoofdstuk 4 van het boek van Jan de Laender, 1996. Daar leer je hoe het mensen niet is gegeven om grote macht uit te oefenen. Als vakpsycholoog kan ik dat alleen maar bevestigen. Dat is de ware reden waarin ik bang ben van reuzeconstructies zoals de EU. Stel dat Stalin over iets als EU meester zou zijn, hoe groot zou dan de Goelag zijn geweest?
 • Jan Van Bavel

  2 maanden geleden
  Poetin: Al wat hij denkt en zegt is eigenbelang. Hij heeft zero respect voor eigen volk en voor de rest van de hele wereld. Hij waant zich god maar is de duivel in eigen persoon.