Amerikaans president Joe Biden en zijn Russische evenknie Vladimir Poetin.
Volledig scherm
Amerikaans president Joe Biden en zijn Russische evenknie Vladimir Poetin. © Reuters

Poetin verwerpt Amerikaanse voorwaarden voor vredesonderhandelingen over Oekraïne

Het Kremlin is niet bereid tot gesprekken met de Verenigde Staten over de voorwaarden voor een terugtrekking uit Oekraïne, hoewel de Russische president Vladimir Poetin open blijft staan voor het onderhouden van contacten. Dat heeft Kremlin-woordvoerder Dmitri Peskov vrijdag gezegd op een persconferentie, zo meldt het Russische persagentschap TASS.

22 reacties

 • Alan Janssen

  2 maanden geleden
  Als je niet begrijpt dat juist de geannexeerde.gebieden de bron zijn van de discussie, is er gewoon geen discussie mogelijk.
 • Jacques Blankaerts

  2 maanden geleden
  Rusland zal winnen en zijn voor opgestelde doelen bereiken.
 • viaene philippe

  2 maanden geleden
  Dat je daar wilt mee onderhandelen uitschot geen woorden voor.
 • Marnix Lahorte

  2 maanden geleden
  Alle genomen sancties werken ten spijt niet. Er moet nog harder worden opgetreden zodat de Russische burgers in opstand komen en op die manier het huidige regime van Rusland omver werpen. Kremlin is een allegaartje van criminelen en zotten die een gevaar vormen voor de ganse wereld. Hoe sneller dit wordt opgeruimd hoe beter. Wie niet horen wil moet voelen. NAVO moet veel harder optreden. Zo niet blijft dit nog jaren aanslepen.
 • Ian Vandenbossche

  2 maanden geleden
  Met barbaren overleg je NIET, dus zeker niet met massa moordenaar Poetin en zijn moordlustige Poetinisten. Je kan hem hoogstens ondervragen op het oorlogstribunaal van den Haag.
 1. Efteling valt 1,5 uur helemaal stil door enorme stroomstoring

  Efteling valt 1,5 uur helemaal stil door enorme stroomsto­ring

  Door een enorme stroomstoring in Tilburg en omgeving zaten dinsdagmiddag ruim 38.000 gebruikers in de regio een tijdlang zonder elektriciteit. Opvallend: door de panne zat ook de hele Efteling zonder stroom. Verschillende bezoekers moesten uit attracties geëvacueerd worden. Even voor 16 uur kon de storing verholpen worden, meldt netbeheerder Enexis. Een woordvoerder van de Efteling zegt dat “de meeste attracties binnen nu en korte tijd” weer gaan draaien. Niemand heeft ondersteboven vastgezeten, aldus nog het pretpark.
 2. Russische oud-vicepresident: "Poetin maakt zich belachelijk door zich te omringen met absoluut incompetente militaire leiders”
  64

  Russische oud-vicepresi­dent: "Poetin maakt zich belache­lijk door zich te omringen met absoluut incompeten­te militaire leiders”

  Aleksandr Roetskoj (75), die diende als plaatsvervanger van president Boris Jeltsin, heeft fors uitgehaald naar de huidige Russische president, zoals je in de video bovenaan kan bekijken. Hij zegt dat de invasie nooit had mogen plaatsvinden. Hij beschuldigt Vladimir Poetin van het “zinloos” doden van tienduizenden Russische soldaten die in de oorlog als “kanonnenvoer” zijn gebruikt.