Olga “Korsa” Kachura.
Volledig scherm
Olga “Korsa” Kachura. © RV

Poetin verliest "wolvin": eerste vrouwelijke Russische officier omgekomen in Oekraïne

Er is voor het eerst een vrouwelijke Russische officier omgekomen bij de invasie van Oekraïne. Het gaat om luitenant-kolonel Olga “Korsa” Kachura (52). Dat bevestigt Denis Poesjilin, de leider van de zelfverklaarde volksrepubliek Donetsk (DPR).

 1. INTERVIEW. Professor Luc De Vos (75) over strategie en tactiek in Moskou en Kiev: “Pas als Russische moeders de lijkzakken niet meer pikken, zal de oorlog eindigen”
  PREMIUM

  INTERVIEW. Professor Luc De Vos (75) over strategie en tactiek in Moskou en Kiev: “Pas als Russische moeders de lijkzakken niet meer pikken, zal de oorlog eindigen”

  Nog even en de oorlog in Oekraïne is zes maanden bezig, maar het front zit op slot en de vrede lijkt ver weg. Heeft Oekraïne de middelen voor een groot bevrijdingsoffensief? Treffen de economische sancties de gewone Rus? Groeit er protest in Moskou tegen Poetin? Hoe sterk staat Zelensky in onderhandelingen? Professor krijgskunde Luc De Vos (75) van de Koninklijke Militaire School zoekt antwoorden.
 2. Steeds meer werkgevers delen een winstpremie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?
  Jobat

  Steeds meer werkgevers delen een winstpre­mie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?

  De winstpremie blaast dit jaar vijf kaarsjes uit. Concreet kunnen werkgevers via deze premie hun medewerkers laten delen in de winst van het voorafgaande boekjaar. HR-dienstverlener SD Worx berekende dat in de eerste zeven maanden van 2022 meer werknemers van zo’n premie genoten dan vorig jaar. Hoe weet je of je daarvoor in aanmerking komt? En hoe werkt dat precies? Jobat.be schept duidelijkheid.
 3. Grootste Europese kerncentralepark in Oekraïne onder kruisvuur: “Rusland brengt explosieven aan”
  PREMIUM

  Grootste Europese kerncentra­le­park in Oekraïne onder kruisvuur: “Rusland brengt explosie­ven aan”

  Volgens Kiev hebben de Russen explosieven aangebracht bij de reactoren van de centrale bij Zaporizja in Oekraïne. Beide landen beschuldigen elkaar al enkele dagen van bombardementen op de site. Het Internationaal Atoomenergieagentschap maakt zich ernstig zorgen. Hoe reëel is de kans op een kernramp? “Wanneer de noodkoeling uitvalt kunnen de reactoren smelten en is een ongeluk zoals in Fukushima niet uitgesloten”, zegt emeritus professor stralingsbescherming Gilbert Eggermont (VUB).