De Russische president Vladimir Poetin vreest dat de Turkse invasie in het noordoosten van Syrië zal leiden tot een heropleving van de terreurgroep IS in de hele regio.
Volledig scherm
De Russische president Vladimir Poetin vreest dat de Turkse invasie in het noordoosten van Syrië zal leiden tot een heropleving van de terreurgroep IS in de hele regio. © AP

Poetin: “Turkse operatie dreigt de IS-dreiging weer te laten toenemen”

De Russische president Vladimir Poetin vreest dat de Turkse invasie in het noordoosten van Syrië zal leiden tot een heropleving van de terreurgroep IS in de hele regio. Dat heeft Poetin vandaag gezegd. Voor de start van de Turkse operatie was al gewaarschuwd voor dat risico.

10 reacties

 • wim Goossens

  1 jaar geleden
  De echte oorzaak van de huidige problemen met Turkije is niet Erdogan maar onze " goede" partner" Amerika , zijnde de oranje Trumpie, die Erdogan met een schouderklopje en een telefoontje een vrijgeleide gaf om dit te doen ...
 • Gilbert Vermeersch

  1 jaar geleden
  Natuurlijk heeft Putin gelijk. De Turken geven zomaar een vrijgeleide aan kalifaat strijders.. Turkije is onder Erdogan, een onbetrouwbaar NATO lidstaat. Stel je voor dat een of andere mogendheid op basis van Erdogan visie, Koerden zijn terroristen, Turkije aanvalt moeten alle andere NATO lidstaten hem helpen!
 • Peter Janssen

  1 jaar geleden
  Heropleving van daesh/is-terroristengebroed is net de bedoeling van de ottomaanse turk voor gebiedsuitbreiding,hij collaboreert door daesh wapens te leveren en te beschermen en intussen zijn navo bondgenoten zand in de ogen te strooien met leugens en bedrog..VN doet daar ook aan mee want door ongecontroleerde vluchtelingeninvasie halen ze zelf daesh terroristen binnen om ons te kunnen knechten.
 • Leonarda Van Opbroecke

  1 jaar geleden
  Denk dat de IS dreiging nog niet is weggeweest! Vorige week nog 2 aanslagen. Parijs en Duitsland. Waarom politici dit willen ontkennen is me een vraag. Heb zelfs de indruk dat ze meer belang hechten aan bv jongeren die met een Vlaamse Leeuwvlag rond lopen.
 • Luc Lepoudre

  1 jaar geleden
  Volgens het Internationaal Recht en de V.N. is Poetin terecht in Syrië terwijl de aanwezigheid van de VS, Frankrijk en Engeland illegaal zijn en aan de basis liggen van een nieuw conflict.
 1. Op reportage bij Koerden in Noord-Syrië: “We laten ons niet zomaar naar de slachtbank leiden. We zullen vechten”
  PREMIUM

  Op reportage bij Koerden in Noord-Sy­rië: “We laten ons niet zomaar naar de slachtbank leiden. We zullen vechten”

  Het is dag twee van de Turkse invasie van Koerdisch gebied in Noord-Syrië als een krakend busje langzaam over een groene pontonbrug over de rivier de Tigris rijdt. De ene kant van de brug is Noord-Irak, de andere kant Noord-Syrië. “Geen foto's maken”, zegt de bestuurder van het busje. “We willen niet dat de Turken weten hoe het er hier uitziet.” De Nederlandse oorlogsjournalist Harald Doornbos schetst een beeld van de situatie ter plaatse.
 1. Noorwegen bezorgd over risico van vaccinatie zwakke 80-plussers
  Play
  Covid-19

  Noorwegen bezorgd over risico van vaccinatie zwakke 80-plus­sers

 2. 15 meter de dieperik in: bus hangt te bengelen van brug
  Play

  15 meter de dieperik in: bus hangt te bengelen van brug