De Russische president Vladimir Poetin vreest dat de Turkse invasie in het noordoosten van Syrië zal leiden tot een heropleving van de terreurgroep IS in de hele regio.
Volledig scherm
De Russische president Vladimir Poetin vreest dat de Turkse invasie in het noordoosten van Syrië zal leiden tot een heropleving van de terreurgroep IS in de hele regio. © AP

Poetin: “Turkse operatie dreigt de IS-dreiging weer te laten toenemen”

De Russische president Vladimir Poetin vreest dat de Turkse invasie in het noordoosten van Syrië zal leiden tot een heropleving van de terreurgroep IS in de hele regio. Dat heeft Poetin vandaag gezegd. Voor de start van de Turkse operatie was al gewaarschuwd voor dat risico.

  1. Op reportage bij Koerden in Noord-Syrië: “We laten ons niet zomaar naar de slachtbank leiden. We zullen vechten”
    PREMIUM

    Op reportage bij Koerden in Noord-Sy­rië: “We laten ons niet zomaar naar de slachtbank leiden. We zullen vechten”

    Het is dag twee van de Turkse invasie van Koerdisch gebied in Noord-Syrië als een krakend busje langzaam over een groene pontonbrug over de rivier de Tigris rijdt. De ene kant van de brug is Noord-Irak, de andere kant Noord-Syrië. “Geen foto's maken”, zegt de bestuurder van het busje. “We willen niet dat de Turken weten hoe het er hier uitziet.” De Nederlandse oorlogsjournalist Harald Doornbos schetst een beeld van de situatie ter plaatse.