Poetin: “Sommige Europese landen kunnen Russische olie op korte termijn niet volledig afzweren”

Sommige Europese landen kunnen Russische olie op korte termijn niet volledig afzweren. Daar zijn ze te afhankelijk voor, verklaarde de Russische president Vladimir Poetin tijdens een ontmoeting met oliebazen. Het gesprek werd op tv uitgezonden. Poetin omschrijft het Europese energiebeleid  als “economische zelfmoord”.

 1. Woede op sociale media: Duitse IKEA-vestiging wil geen frietjes meer serveren, klanten moeten het stellen met gekookte aardappelen

  Woede op sociale media: Duitse IKEA-vestiging wil geen frietjes meer serveren, klanten moeten het stellen met gekookte aardappe­len

  In de Duitse stad Würzburg, in de zuidoostelijke regio Beieren, heeft een vestiging van de Zweedse meubelketen IKEA besloten om niet langer frietjes aan te bieden in het restaurant van de winkel. Het moederbedrijf verduidelijkt dat het om “een individuele beslissing” van de vestiging gaat, en dat het dus niet geldt voor alle Duitse meubelzaken. De nieuwe maatregel ontketende een storm aan negatieve reacties op sociale media.
 2. Liegen over je vorige loon om een hoger salaris te strikken? Dit zeggen de experts
  Jobat

  Liegen over je vorige loon om een hoger salaris te strikken? Dit zeggen de experts

  Heb je een nieuwe baan in het vizier, komt vroeg of laat het onderwerp ‘loon’ naar boven. Om je nieuwe salaris te bepalen of een goed voorstel te kunnen doen, durft een werkgever daarbij al eens vragen wat je op je huidige job verdient. Vind je dit maar een ongemakkelijke vraag en weet je er geen blijf mee? Is je huidige loon aan de lage kant en wil je een mooie promotie niet mislopen met een al te eerlijk antwoord? Jobat.be legt de kwestie voor aan hr-dienstverlener SD Worx.