“Sancties tegen Rusland kunnen leiden tot een verdere verslechtering van de situatie, tot een wereldwijde voedselcrisis", zegt de Russische president.
Volledig scherm
“Sancties tegen Rusland kunnen leiden tot een verdere verslechtering van de situatie, tot een wereldwijde voedselcrisis", zegt de Russische president. © AP

Poetin: Rusland verwacht dit jaar recordoogst aan graan

Rusland verwacht dit jaar een recordoogst aan graan. De voorlopige raming staat volgens de Russische president Vladimir Poetin op circa 150 miljoen ton, waarvan 100 miljoen ton tarwe. “Dit zal een record zijn in de geschiedenis van Rusland”, aldus Poetin tijdens een televisiebijeenkomst over landbouw.

 1. Energieprijzen december: dit zijn de nieuwe gemiddelde bedragen voor gas en elektriciteit op je jaarfactuur
  Mijnenergie

  Energie­prij­zen december: dit zijn de nieuwe gemiddelde bedragen voor gas en elektrici­teit op je jaarfac­tuur

  Aan de stevige daling van de energieprijzen lijkt stilaan een einde te komen. Na twee maanden van stevige correcties, vallen de jaarprijzen nu nog slechts terug met 42,70 euro voor elektriciteit en met 127,50 euro voor aardgas. Dat blijkt uit prognoses van Mijnenergie.be. Verschillende factoren wijzen er bovendien op dat we richting een stagnering of zelfs een nieuwe stijging evolueren.
 2. “Oekraïense regio’s hebben voor toetreding gestemd” in omstreden annexatie-referenda, beweren Russische staatsmedia

  “Oekraïense regio’s hebben voor toetreding gestemd” in omstreden annexatie-referenda, beweren Russische staatsme­dia

  Volgens de eerste uitslagen van de referenda in de bezette Oekraïense gebieden die bij Russische staatsmedia verschijnen, hebben de inwoners voor toetreding tot Rusland gestemd. In de regio’s Donetsk, Loehansk, Cherson en Zaporizja zou met een overweldigende meerderheid van meer dan 96 procent zijn gestemd voor toetreding tot de Russische Federatie. Verwacht wordt dat de Russische president Vladimir Poetin vrijdag de toetreding van de bezette gebieden tot Rusland zal aankondigen.