President Vladimir Poetin.
Volledig scherm
President Vladimir Poetin. © ANP / EPA

Poetin: “Rusland bereid mee te zoeken naar mogelijkheden om ongehinderd graan te exporteren, ook uit Oekraïne”

Rusland is “bereid” mee te helpen zoeken naar mogelijkheden om “ongehinderd” graan te exporteren, ook vanuit Oekraïne. Dat heeft de Russische president Vladimir Poetin vandaag gezegd tijdens een telefoongesprek met zijn Franse ambtgenoot Emmanuel Macron en de Duitse bondskanselier Olaf Scholz.

44 reacties

 • Emmanuel Veraart

  1 maand geleden
  De Russen zijn een gehard volk en zullen het langer volhouden dan het strontverwende en gepamperde Westen. Zelfs met nog hardere sancties. Hier blèten ze al wanneer ze een terrasje, etentje of een reisje minder kunnen doen.
 • ronny cuypers

  1 maand geleden
  De allereerste oorzaak van deze ellende is de agressie van Rusland tegen Oekraïne. Al het andere zijn daarvan gevolgen. Neem dus de oorzaak weg en het is weer allemaal peis en vree.
 • willem sliggers

  1 maand geleden
  En nu word Poetin op economisch vlak de redder van de hele wereld , zou er al een heiligverklaring bij de paus zijn afgegeven ?
 • SWA Wuyts

  1 maand geleden
  Als hij alles laat ontmijnen voor export heeft hij ook vrije toegang tot Odessa om als dusdanig zijn moordzuchtige plannen verder te zetten. Noch Poetin, noch Lavrov is te vertrouwen. Achter elke uitspraak ligt een adder. Het zijn en zullen steeds schurken blijven.
 • Marcus Vadis

  1 maand geleden
  De Russische logica is wel een heel speciale dat weten we ondertussen. Het is een omgedraaide wereld waar goed slecht is en slecht goed is. En China zwijgt, wij moeten stoppen met goederen uit China te kopen!!
 1. Beschikt Oekraïne binnenkort over ‘superwapen’ dat raketten over afstand van 300 kilometer kan afvuren? “Hiermee wordt rode lijn overschreden”

  Beschikt Oekraïne binnenkort over ‘superwapen’ dat raketten over afstand van 300 kilometer kan afvuren? “Hiermee wordt rode lijn overschre­den”

  De spanningen tussen Rusland en de Verenigde Staten lopen weer op, nu president Joe Biden op het punt staat om een geavanceerd raketsysteem aan Oekraïne te bezorgen. Met de MLRS (Multiple Launch Rocket System) zouden de Russen in een minuut tijd bestookt kunnen worden met twaalf raketten, die duizenden granaten bevatten. “Hiermee overschrijden de Amerikanen duidelijk een rode lijn en dreigen ze een heel harde reactie van Rusland uit te lokken”, klinkt het op de Russische staatstelevisie.
 2. Russische raketten slaan in op shoppingcenter in Krementsjoek waar meer dan 1.000 mensen aanwezig zouden zijn: “Zeker 13 doden en 56 gewonden”
  Play

  Russische raketten slaan in op shopping­cen­ter in Kre­mentsjoek waar meer dan 1.000 mensen aanwezig zouden zijn: “Zeker 13 doden en 56 gewonden”

  Russische raketten zijn ingeslagen op een shoppingcenter in Krementsjoek, in Centraal-Oekraïne. Er zouden meer dan 1.000 mensen aanwezig zijn. Dat heeft president Volodymyr Zelensky gezegd. Ondertussen zijn er al 15 doden geteld en raakten 59 mensen gewond. De lokale autoriteiten vrezen dat het aantal doden nog sterk kan oplopen: er zijn immers nog meer dan 40 mensen vermist. De G7 hebben vanuit de top in Duitsland de aanval veroordeeld en noemen het een “oorlogsmisdaad”. Poetin zal volgens de zeven landen verantwoording moeten afleggen voor deze daad.
 3. Ziekenfonds betaalt tot 120 euro terug voor het kamp van je kind: is een extra verzekering aangewezen?
  Spaargids.be

  Zieken­fonds betaalt tot 120 euro terug voor het kamp van je kind: is een extra verzeke­ring aangewezen?

  De zomervakantie staat voor de deur. Dat betekent meteen ook weer dat vele duizenden kinderen op kamp trekken. Van avontuurlijke kampen met de jeugdbeweging, over sportvakanties, tot speelpleinwerking: aan mogelijkheden geen gebrek. Ondanks de grote toewijding van de monitoren valt een ongevalletje nooit uit te sluiten. Is je kind in dat geval voldoende verzekerd? Spaargids.be noteert wat je zeker moet weten.
 1. "Wekelijks je gras maaien is achterhaald": expert verklapt hoe je je gazon verantwoord laat stralen
  Livios

  "Wekelijks je gras maaien is achter­haald": expert verklapt hoe je je gazon verant­woord laat stralen

  De lente is al even in het land en de gazons in Vlaamse tuinen groeien aan sneltempo. Tijd om de grasmaaier uit het tuinhuis te halen dus. Of niet, want de maand mei werd omgedoopt tot ‘Maai Mei Niet’-maand. Je gras even laten groeien is namelijk goed voor de biodiversiteit. Maai je het gazon liever toch? Of wil je alvast de eerste maaibeurt voorbereiden? Bouwsite Livios vroeg Bart Verelst van Groen Groeien om praktische maaitips.