De Russische president Vladimir Poetin.
Volledig scherm
De Russische president Vladimir Poetin. © EPA

Poetin roept op tot vredesverdrag voor ruimte, biedt coronavaccin aan VN aan

In zijn videotoespraak tot de Verenigde Naties heeft de Russische president Vladimir Poetin tot een internationaal verdrag opgeroepen om wapens in de ruimte te verbieden. Voorts bood hij het Russische vaccin tegen het coronavirus gratis aan het VN-personeel aan. De leider van Rusland kondigde aan binnenkort een onlineconferentie te willen houden voor landen die hiervoor belangstelling hebben.

  1. Telefoontjes en e-mails tonen hoe farma-industrie coronacrisis misbruikt: “Ze willen ons niet redden. Ze willen winst”
    PREMIUM

    Telefoon­tjes en e-mails tonen hoe far­ma-industrie coronacri­sis misbruikt: “Ze willen ons niet redden. Ze willen winst”

    Is de farma-industrie onze redder in nood? Of probeert ze de coronacrisis te gebruiken om zoveel mogelijk winst maken? 'Lobbywaakhond' Corporate Europe Observatory levert voor het eerst bewijzen van dat laatste. Het kon e-mails en transcripties van telefoontjes lezen tussen de farmalobby en de Europese Commissie, die aantonen hoe sluw men te werk gaat. Wij kregen een exclusieve inkijk in het onderzoek.