Poetin beschouwt zijn nucleaire arsenaal als een puur defensief afschrikmiddel.
Volledig scherm
Poetin beschouwt zijn nucleaire arsenaal als een puur defensief afschrikmiddel. © Reuters, Thinkstock

Poetin: “Risico op kernoorlog is toegenomen, maar Rusland is niet gek geworden”

Het risico van een nucleaire oorlog neemt toe, maar Rusland is niet “gek geworden”. Dat heeft de Russische president Vladimir Poetin vandaag gezegd tijdens een vergadering van de Russische Mensenrechtenraad. Hij erkent dat de oorlog “lang” duurt, maar benadrukt de “belangrijke resultaten”.

21 reacties

 • Georges Pelgrims

  1 maand geleden
  Ze zullen nog niet te snel een kernwapen gebruiken.en weet je waarom je kan een kernwapen 1x gebruiken en daarna is het stil en wat volgt een Armageddon het einde van alle leven op onze aardbol.dat gebeurt er als iemand een kernwapen gebruikt.een schuilkelder of niet eraan ga je er is niets meer na een kernoorlog.vergelijk maar eens met die kleine atoombommetjes van hirochima en nagasaki een kernoorlog is onoverwinnelijk voor welk land dan ook.onoverwinnelijk.
 • Eric Roeloffzen

  2 maanden geleden
  Blijven moeien jongens, anders komt er geen einde aan deze oorlog. Hoe langer het duurt, hoe meer centjes er rond gaan, de slachtoffertjes moeten hun plan maar trekken.
 • Raphaël Defour

  2 maanden geleden
  Dat bij Oekraïners de Stalin periode nog latent leeft is begrijpelijk. Met een Oekraïner als Brezniejv aan president van de URSS is er wat zalf gesmeerd. Doch na de exit van Gorbatjov die zelfs een brede open relatie en economische in Europa voorstond is men met Poetin terug in de Groot Russische en wereldleiderschap gaan denken. Echt de huidige generaties wensen dit oorlogsverleden niet opnieuw, doch mondiale evenwichtige economische opbouw naar beter leven en samenleven.
 • willy zachel

  2 maanden geleden
  Dat Rusland een ander land is binnengevallen waar zij totaal niks verloren hebben daar word nooit één woord over gezegd ! Dat er in Oekraïne dwarsliggers zijn en Russisch gezinden is een puur Oekraïne probleem daar hebben de Russen zich niet mee te bemoeien ?
 • emiel wouters

  2 maanden geleden
  rusland niet, maar diegene die aan het hoofd van rusland. Daar heb ik mijn twijfels over.