Russisch president Vladimir Poetin reageert op de opschorting van de graandeal. Heel wat schepen met graan uit Oekraïne liggen voor anker voor de Turkse kust en wachten daar om geïnspecteerd te worden; alvorens te kunnen doorvaren naar hun eindbestemming.
Volledig scherm
Russisch president Vladimir Poetin reageert op de opschorting van de graandeal. Heel wat schepen met graan uit Oekraïne liggen voor anker voor de Turkse kust en wachten daar om geïnspecteerd te worden; alvorens te kunnen doorvaren naar hun eindbestemming. © AP

Poetin reageert voor het eerst na opschorting graandeal: “Oekraïne moet veiligheid zeeverkeer waarborgen”

De Russische president Vladimir Poetin heeft maandag Kiev opgeroepen de veiligheid van het scheepvaartverkeer te garanderen. Zijn oproep komt nadat Moskou een graandeal tussen beide landen heeft opgeschort, omdat Oekraïne volgens de Russen een veilige scheepvaartcorridor voor militaire acties zou hebben misbruikt. Het was de eerste keer dat de Russische president reageerde op dat besluit.

56 reacties

 • robert van puyenbroeck

  3 maanden geleden
  Zegt de man die zelf voor geen haar te vertrouwen is en voor hem speelt een leugentje meer of minder geen rol.
 • manuel verissimo

  3 maanden geleden
  voor de oorlog de stoppen moet eerst poetin afgezet worden en de veroverende gronden terug geven aan Oekraïne en zodra Oekraïne vrij is, en de land terug in orde is dan verkiezingen organiseren in Oekraïne en Rusland
 • Wouter Santy

  3 maanden geleden
  Rusland mag wel raketten afvuren vanop de Zwarte Zee richting Oekraine maar o wee als Oekraine een drone aanval doet op hun oorlogsvloot gelegen in Sebastiol op de Krim
 • Willy Devroey

  3 maanden geleden
  Poetin mag dus oorlogsschepen in de Zwarte Zee gebruiken om Oekraïne aan te vallen, maar die mogen niet terugschieten. Hilarisch want ik denk dat hij in de problemen zit bij zijn bende. Hopelijk wordt hij kortelings uitgeschakeld door een naaste.
 • Wouter Beyne

  3 maanden geleden
  De vraag is ook wat hij probeert te bereiken? Oekraïne zal een apart land blijven en in 2022 land proberen te winnen lijkt me wat voorbijgestreefd. Hij mag nog zoveel raketten en drones inzetten als hij wil, verspilling van munitie.
 1. “Ik hoef jouw f*cking excuses niet te horen”: trailer tweede seizoen ‘Hacked’ gelost
  TV

  “Ik hoef jouw f*cking excuses niet te horen”: trailer tweede seizoen ‘Hacked’ gelost

  Goed nieuws voor de fans van de bekroonde jongerenreeks ‘Hacked’, want het tweede seizoen is in aantocht. In de eerste tien afleveringen maakte de kijker kennis met de drie hechte vrienden Nilou (Alicia Andries), Malick (Misha van der Werf) en Adanne (Helena Tengan), die gechanteerd en geteisterd werden door een genadeloze hacker. Maar nu is het tijd voor de andere kant van het verhaal. De fans komen eindelijk wat meer te weten over de hacker zélf.
 2. 1+1 actie: schrijf voor de start van het WK veldrijden een Gouden Cross-ploeg in en krijg er een gratis team bij
  Gouden Cross

  1+1 actie: schrijf voor de start van het WK veldrijden een Gouden Cross-ploeg in en krijg er een gratis team bij

  Komend weekend vindt de apotheose van het veldritseizoen plaats. In het Nederlandse Hoogerheide strijden de renners om de felbegeerde regenboogtrui. Met de Gouden Cross kan je jouw eigen droomploeg samenstellen en zo prachtige prijzen scoren. Schrijf je voor de start van de wedstrijd bij de beloften (zaterdag 4 februari om 13 uur, red.) een ploeg in, krijg je er zelfs een gratis team bij.