AP
Volledig scherm
© AP

Poetin: “Overwinning zal net als in 1945 van ons zijn”

“Vandaag vechten onze soldaten, zoals hun voorouders, schouder aan schouder voor de bevrijding van hun vaderland van het nazi-vuil, met het vertrouwen dat -zoals in 1945- de overwinning ons zal toekomen.” Dat heeft de Russische president Vladimir Poetin gezegd in een boodschap ter ere van de verjaardag van het einde van de Tweede Wereldoorlog.

107 reacties

 • Geert Landsman

  2 maanden geleden
  Zelensky geniet van zijn rol, want voor de oorlog kon het hem niets schelen dat in het oosten een burgeroorlog bezig was en ook de corruptie was geen probleem. De waarheid is dat ze hem kwijt wilden en al heel lang. Hij heeft zijn land in een oorlog met Rusland geleid, die dat niet ziet is stekeblind. Natuurlijk hielpen de USA, Europa en Nato een handje om Rusland te kleineren, de USA verdient er immers heel veel mee. De USA wil altijd oorlogen maar nooit op eigen bodem. Biden is niet anders.
 • Marc Baeyens

  2 maanden geleden
  Een agressor wint zelden de oorlog : Napoleon, Hitler zijn markante voorbeelden. Poetin past perfect in dat rijtje. Het westen kan de economie van Rusland in een kwartier van de kaart vegen.
 • oswald billiet

  2 maanden geleden
  Het zijn wel de Russen die de Nazi's, die voor Moskou stonden, terug drongen tot in Berlijn en de overwinning opeisten. Putin mag dat dus wel claimen want hij is een Rus. Het is echter wel eigenaardig dat men nu poogt ons iets anders te willen laten geloven waarin Ukraïne een hoofdrol speelde. Geschiedenisvervalsing?
 • Yves Van Den Driessche

  2 maanden geleden
  De Russidche soldaten vechten omdat zij moeten! Het is maar in een oorlog dat je ziet tot wat de mensen elkaar aandoen!
 • Patrick Devogelaere

  2 maanden geleden
  De meeste soldaten vechten voor elkaar en om te overleven ... voor het vaderland is een myte en eerder een dwang .
 1. "Wekelijks je gras maaien is achterhaald": expert verklapt hoe je je gazon verantwoord laat stralen
  Livios

  "Wekelijks je gras maaien is achter­haald": expert verklapt hoe je je gazon verant­woord laat stralen

  De lente is al even in het land en de gazons in Vlaamse tuinen groeien aan sneltempo. Tijd om de grasmaaier uit het tuinhuis te halen dus. Of niet, want de maand mei werd omgedoopt tot ‘Maai Mei Niet’-maand. Je gras even laten groeien is namelijk goed voor de biodiversiteit. Maai je het gazon liever toch? Of wil je alvast de eerste maaibeurt voorbereiden? Bouwsite Livios vroeg Bart Verelst van Groen Groeien om praktische maaitips.