Dmitri Rogozine
Volledig scherm
Dmitri Rogozine © AP

Poetin ontslaat topman van Russisch ruimtevaartprogramma

De Russische president Vladimir Poetin heeft de topman van het Russische ruimtevaartagentschap Roscosmos, Dmitri Rogozine (58), de laan uitgestuurd. Rogozine stond vooral bekend om zijn bijtende stijl en excessief nationalisme. Rogozines opvolger is Joeri Borisov (65). 

 1. ‘Dahmer’ op Netflix verslonden? Dan zijn deze titels als volgende aan de beurt
  TV
  2

  ‘Dahmer’ op Netflix verslonden? Dan zijn deze titels als volgende aan de beurt

  ‘Monster: The Jeffrey Dahmer Story’ wordt gruwelijk goed bekeken op Netflix. De controversiële tiendelige reeks over de Amerikaanse lustmoordenaar/kannibaal die tussen 1978 en 1991 zeventien jongens en jonge mannen om het leven bracht, kende volgens de streamingzender het beste debuut ooit én krijgt deze week een toemaatje in de vorm van een driedelige docu. Dat true crime vermengd met tv-drama massaal veel belangstelling lokt, is een fenomeen waar veel verdeeldheid rond bestaat. Maar indien het primitieve, instinctieve deel van uw psyche hongerig blijft naar meer, dan zijn er genoeg seriemoordenaarverhalen om de rest van het jaar mee op te vullen.
 2. “Kom terug Boris, alles is vergeven”, Britten na slechts vier weken al heimwee naar Johnson. Is het einde van Liz Truss nabij?
  PREMIUM
  5

  “Kom terug Boris, alles is vergeven”, Britten na slechts vier weken al heimwee naar Johnson. Is het einde van Liz Truss nabij?

  Brits conservatief premier Liz Truss werd op exact een maand tijd minder populair dan haar voorganger Boris Johnson. Nog minder populair. Ze slaagt er niet in om de conservatieve partij nieuw leven in te blazen. In de peilingen staan de Tories 33 procent achter op Labour, dat is historisch. In de Britse pers gonst het van de heimwee naar haar voorganger Boris Johnson. Die zorgde tenminste voor stabiele chaos. Maar hoe realistisch is een terugkeer van Johnson?