De Russische president Vladimir Poetin
Volledig scherm
De Russische president Vladimir Poetin © AFP

Poetin ontslaat gevangenisbaas vanwege martelvideo's

De Russische president Vladimir Poetin heeft het hoofd van de gevangenisdienst ontslagen nadat vorige maand video's van marteling en verkrachting in de gevangenis opdoken. De wanpraktijken vonden plaats in de gevangenis in Saratov, in het zuidwesten van Rusland.

  1. Vlaming (74) die kogel in hoofd kreeg terwijl hij lag te slapen in landhuis in Nederland is overleden, verdachte (77) opgepakt

    Vlaming (74) die kogel in hoofd kreeg terwijl hij lag te slapen in landhuis in Nederland is overleden, verdachte (77) opgepakt

    De 74-jarige Vlaming die vorige week werd neergeschoten in de Nederlandse gemeente Kinderdijk (Alblasserdam), op 30 kilometer van Rotterdam, is overleden. Dat meldt de Nederlandse politie. Maandag werd een 77-jarige man uit Alblasserdam opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij het schietincident. Daarbij kreeg de 74-jarige man uit Overijse een kogel in zijn hoofd toen hij lag te slapen in een landhuis aan het water. De politie onderzoekt de zaak.
  1. Milieu-activisten gooien verf op ingang van prestigieus Milaans operagebouw La Scala

    Milieu-activisten gooien verf op ingang van prestigi­eus Milaans operage­bouw La Scala

    Milieu-activisten hebben vandaag verf gespoten aan de ingang van La Scala, het prestigieuze operagebouw in Milaan. Het is de laatste aflevering in een intussen al lange reeks van acties om bij publiek en politiek bewustzijn te creëren rond de klimaatverandering. Later op de dag daagden er nog meer demonstranten op aan het operagebouw, onder meer om te protesteren tegen de oorlog in Oekraïne en het feit dat net een Russisch operastuk feestelijk het nieuwe operaseizoen opent.