De Russische president Vladimir Poetin.
Volledig scherm
De Russische president Vladimir Poetin. © AP

“Poetin lijkt steeds emotioneler en roekelozer te worden”

Poetin lijkt steeds “emotioneler en roekelozer” te worden. Dat schrijft onderzoeker en analist Alexander Gabuev op Twitter. Volgens hem is dat te merken in het beleid van Rusland en moeten westerse leiders daarom voorzichtig zijn. “Het risico bestaat dat Poetins rationaliteit wordt overschat, maar tot nu toe is het Westen erin geslaagd om doemscenario’s te vermijden.”

52 reacties

 • Emiel Van Roost

  2 maanden geleden
  Hoogtijd dat ze zich in rusland ontdoen van Putin.
 • Dries Depoortere

  2 maanden geleden
  @Veraart : Oekraine zal dit uiteraard niet "terugbetalen" . Maar europa zal ZEKER van hun grondstoffen (lees: olie, gas , steenkool) profiteren. En zal dit U en Ik zijn ? Uiteraard niet, maar uw baas "zal wel iets kunnen regelen " voor hemzelf. Men "betaald" niet terug, men "regelt iets".
 • Chantal Moers

  2 maanden geleden
  Waarom wordt er voortdurend melding gemaakt van welke wapens/ en/ of materiaal en het aantal dat de Europese Unie en de Verenigde Staten aan Oekraïne geeft? Zou het niet wijzer zijn dit niet zo openbaar aan te kondigen? Een hoge discretie in verband met dit zou zeer zeker beter zijn. Waarom Rusland al op voorhand deze informatie bezorgen? Elke keer krijgt Oekraïne aanvallen te verduren als reactie hierop!! Onbegrijpbaar of is het zo noodzakelijk om te pochen?
 • Dirk Van Den Bossche

  2 maanden geleden
  Zou die nu emotioneel worden omdat hij Oekraine al zo vernietigd heeft?
 • Emiel Van Roost

  2 maanden geleden
  Emmanuel Verhaert, die rekening moet door rusland betaald worden en door niemand anders, zij zijn de invaders en de moordenaars.
 1. Hoe reageert Rusland op de westerse tanks? En wat met de nucleaire dreiging? “Er zullen nog tienduizenden mensenlevens verloren gaan”
  PREMIUM

  Hoe reageert Rusland op de westerse tanks? En wat met de nucleaire dreiging? “Er zullen nog tienduizen­den mensenle­vens verloren gaan”

  Nu het Westen minstens 105 tanks naar Oekraïne stuurt, rijst de vraag hoe Rusland zal reageren. Vanmorgen werd Oekraïne al opgeschrikt door een dodelijke rakettenregen. Ondertussen dreigt een Russisch topdiplomaat om “geen nucleaire provocaties aan te wakkeren”. Is de nucleaire dreiging terug? En zullen de westerse tanks Oekraïne naar de overwinning helpen? Professoren internationale politiek David Criekemans en Tom Sauer (UAntwerpen) leggen uit.