Soldaten uit de autonome Russische deelrepubliek Jakoetië die naar de oorlog in Oekraïne zijn gestuurd.
Volledig scherm
PREMIUM
Soldaten uit de autonome Russische deelrepubliek Jakoetië die naar de oorlog in Oekraïne zijn gestuurd. © Twitter

Poetin laat vooral tweederangsburgers sneuvelen, blijkt uit onderzoek van 5.801 gedode soldaten: “Etnische minderheden zijn kanonnenvlees”

De oorlogsretoriek van Rusland staat bol van het nationalisme. Maar de soldaten die daar voor sneuvelen, worden vaak niet als echte Russen beschouwd. Het zijn minderheidsgroepen en soldaten uit achtergestelde gebieden die de zwaarste tol moeten dragen. En binnenkort zullen er nog méér van die etnische Russen sneuvelen voor het ‘vaderland’, aangezien Poetin zijn handtekening zette onder een forse vermeerdering van het “kanonnenvoer”.

 1. Gamen zonder console, maar met je smartphone? Dit topgadget bespaart je op termijn flink wat centen
  Tweakers

  Gamen zonder console, maar met je smartphone? Dit topgadget bespaart je op termijn flink wat centen

  Fervent gamer en vaak onderweg? Dan ben je mogelijk gebaat bij een controller waar je smartphone in past. “Voor iets meer dan 100 euro kun je heel fijn gamen en ligt er een hele wereld aan – vaak gratis – spelletjes aan je voeten”, zegt Wout Funnekotter, hoofdredacteur bij technologiesite Tweakers. Hij onderwierp de twee meest gangbare controllers voor smartphones aan een vergelijkingstest.
 2. “We zullen hem vernietigen.” Waarom Poetin bang moet zijn van Nationaal Republikeins Leger dat moordaanslag in Moskou opeist
  PREMIUM

  “We zullen hem vernieti­gen.” Waarom Poetin bang moet zijn van Nationaal Republi­keins Leger dat moordaan­slag in Moskou opeist

  Het ‘Nationaal Republikeins Leger’. Zo heet de Russische groepering die de moord op Darja Doegina opeist en het Kremlin de oorlog verklaart. Wie zit daar achter? Wie wil ze nog treffen? Waarom roept ze op om een wit-blauw-witte vlag te hijsen? “Volgens Ruslandkenner Mark Galeotti heeft de president toch meer te vrezen van zo’n binnenlandse guerrilla dan van de recente golf aan Oekraïense aanvallen.”