Poetin kondigt gedeeltelijke militaire mobilisatie af en dreigt met inzet van “alle beschikbare middelen” tegen “nucleaire chantage” van het Westen: “Ik bluf niet”

De Russische president Vladimir Poetin heeft een gedeeltelijke militaire mobilisatie afgekondigd. Dat deed hij vanochtend in een vooraf opgenomen tv-toespraak, zijn eerste sinds de Russische invasie in Oekraïne. Poetin zei ook dat hij “alle middelen die ons ter beschikking staan” zou gebruiken en dat degenen die nucleaire chantage tegen Rusland proberen te gebruiken, zullen merken dat de rollen tegen hen kunnen worden omgekeerd. Hij zei uitdrukkelijk: “Ik bluf niet.”

 1. Schokkende beelden tonen moment waarop 18-jarige vrouw slachtoffer wordt van 'bruidsdiefstal’ nadat ze huwelijksaanzoek weigert
  Play

  Schokkende beelden tonen moment waarop 18-jarige vrouw slachtof­fer wordt van 'bruidsdief­stal’ nadat ze huwelijks­aan­zoek weigert

  In het Russische Tambov heeft een familie een meisje ontvoerd nadat ze weigerde om met een van hen te trouwen. Amik Shamojan (20) zag zijn aanzoek geweigerd, en riep de hulp van zijn vader en broer in. Zij zagen geen betere optie dan Bella Ravojan (18) te ontvoeren. De familie drong het appartement van het meisje binnen en sleurde haar naar hun auto. Ze ontvoerden de vrouw naar de regio rond Nizjni Novgorod. Een paar dagen later wist het meisje te ontsnappen, waarna ze naar de politie trok. Amik Shamojan trok zelf ook naar de politie en bekende de feiten, maar de andere familieleden sloegen op de vlucht. Zij zijn dan ook op de federale opsporingslijst gezet. Als ze veroordeeld worden, kunnen ze alle drie een gevangenisstraf tot 12 jaar krijgen.
 2. Door Rusland bezette Oekraïense gebieden houden vanaf vandaag “schijnreferenda” over aansluiting bij Rusland
  Update

  Door Rusland bezette Oekraïense gebieden houden vanaf vandaag “schijnre­fe­ren­da” over aanslui­ting bij Rusland

  Pro-Russische separatisten in de regio’s Donetsk, Loehansk, Cherson en Zaporizja houden van vandaag tot 27 september referenda over de toetreding tot Rusland. De omstreden volksraadplegingen - die door het Westen als “schijnreferenda” worden omschreven, zijn een reactie op het huidige Oekraïense tegenoffensief in het oosten van dat land. De separatistische leiders en Russische staatsmedia hadden dinsdag de referenda aangekondigd.
 3. ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?
  TV

  ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?

  Het geluk van rasechte ‘Gossip Girl’-fans kan niet op sinds dé Georgina Sparks haar opwachting maakt in het tweede seizoen van de reboot, die verschijnt 2 december op Streamz. Actrice Michelle Trachtenberg (37) kruipt dus opnieuw in de huid van haar personage uit 2007. Maar hoe gaat nog het met de rest van de originele cast? De ene bombardeerde tot een superster, de andere ging failliet of kwam in het oog van de storm te staan sinds de #MeToo-beweging.