Vladimir Poetin
Volledig scherm
Vladimir Poetin © AP

Poetin is controle over de communicatie aan het verliezen, menen militaire experten

Sinds het begin van de invasie probeerde Poetin in het openbaar zo min mogelijk over zijn “speciale militaire operatie” in Oekraïne te praten. Hij wilde de oorlog niet de Russische maatschappij laten binnendringen. Maar de huidige situatie dwingt de Russische president nu om zijn strategie te wijzigen. Volgens experten van het gerenommeerde ‘Institute for the Study of War’ (ISW) verliest hij langzaam maar zeker de controle over de communicatie.

37 reacties

 • RENE LENAERTS

  2 maanden geleden
  Meer nog dan over de communicatie verliest hij langzaam de controle over zijn dichtste medestanders. Waarom zouden er anders op korte tijd een aantal in "zeer banale omstandigheden" het loodje keggen. Ze gaan niet allemaal wachten tot ze zelf aan de beurt zijn.
 • Anita Billen

  2 maanden geleden
  Hopelijk valt hij van zijn troon.
 • patrick de bock

  2 maanden geleden
  Poetin is op alle vlakken aan het verliezen! De moedige en onversaagbare vijand, zijn eigen gedemotiveerde en slecht uitgeruste soldaten, EN, ook heel belangrijk, zijn volk dat steeds meer de echte waarheid te weten komt en mort
 • Eddy Vermeulen

  2 maanden geleden
  Marc H., inderdaad, er zijn in Poetin zijn directe omgeving individuen bij die veel gevaarlijker zijn dan Poetin. Die zonder nadenken onmiddellijk op de rode knop drukken. En hoe dikwijls hebben enkele al gezegd op de Russische staatstelevisie om nucleair in te grijpen? Dat ze ook de Russische bevolking daarmee in groot gevaar brengen interesseert hun blijkbaar niets.
 • Mark Klaver

  2 maanden geleden
  als dat zo is, hou u dan maar vast
 1. REPORTAGE. Bij Russen in Oekraïne die vechten tegen... de Russen: “Ik kon het niet langer aanzien”
  PREMIUM

  REPORTAGE. Bij Russen in Oekraïne die vechten tegen... de Russen: “Ik kon het niet langer aanzien”

  In het oosten van Oekraïne krijgen de troepen van Zelensky steun uit onverwachte hoek. Honderden Russische soldaten die het regime van Poetin de rug toekeren, strijden er tegen hun eigen landgenoten. HLN-reporter ter plaatse Arnaud De Decker kroop in de koffer van een legerjeep en volgde een dag lang het Vrijheid voor Rusland-legioen aan de oostelijke frontlinie. “Laden! Schiet! Zoek dekking!” Het relaas van strijders die niet zullen stoppen voor het Kremlin een nieuwe baas heeft. “Als ik ooit terugkeer naar Rusland, zal het zijn met een wapen in mijn hand.”
 2. Met deze onklopbare machine haal je de beste keukenhulp in huis
  HLN Shop

  Met deze onklopbare machine haal je de beste keukenhulp in huis

  Heb je een groot hart voor koken, is de kans reëel dat je keuken al snel te klein wordt. Om je volledig te kunnen uitleven achter je potten en pannen, verwelkom je immers graag een gamma hulpmiddelen, zoals een blender, mixer, fruitpers… Wil je geen hele keukenwand opofferen aan deze machines, kan je gelukkig een heleboel functies verenigen in één toestel: de keukenrobot. HLN Shop bekijkt deze onmisbare sidekick voor (hobby)chefs van dichterbij.
 1. Zuhal Demir (N-VA) niet onder de indruk van exit Van Langenhove: “Van Grieken moet alle extremisten aan de deur zetten”
  119

  Zuhal Demir (N-VA) niet onder de indruk van exit Van Langenhove: “Van Grieken moet alle extremis­ten aan de deur zetten”

  Vlaams minister Zuhal Demir (N-VA) is niet onder de indruk van het ontslag van Dries Van Langenhove als Kamerlid. “Moet ik nu applaudisseren omdat een complotdenker uit het parlement stapt en zijn propagandamachine buiten het parlement voortzet?”, zei Demir bij ‘VTM NIEUWS’. Volgens haar blijft een samenwerking met Vlaams Belang uitgesloten. “Tom Van Grieken moet alle extremisten aan de deur zetten.”
 2. STREAMINGTIPS. Van ‘Better Call Saul’ tot ‘House of the Dragon’: vijf spin-offs die beter zijn dan hun origineel
  TV

  STREAMING­TIPS. Van ‘Better Call Saul’ tot ‘House of the Dragon’: vijf spin-offs die beter zijn dan hun origineel

  Terwijl Netflix nog volop debatteert of het een vervolgseizoen wil op ‘That ‘90s Show’, de recente spin-off van ‘That ‘70s Show’, doken wij de archieven in op zoek naar spin-offs die wel een gezond en lang leven beschoren waren. Hoewel de geschiedenis al een paar keer heeft aangetoond dat spin-offs vaker inferieur zijn aan hun voorlopers (denk maar aan ‘The Mandalorian’-spin-off ‘The Book of Boba Fett’ of de ‘Friends’-spin-off ‘Joey’) hebben we er toch vijf gevonden die het succes van hun voorouder niet alleen evenaren, maar zowaar overtreffen. Een overzicht!
 3. Chinese spionageballon duikt ook “per ongeluk” op boven Latijns-Amerika: huidige locatie onbekend
  UPDATE
  12

  Chinese spionage­bal­lon duikt ook “per ongeluk” op boven La­tijns-Amerika: huidige locatie onbekend

  China bevestigt dat de ballon die eerder boven Latijns-Amerika werd opgemerkt en door de Verenigde Staten een “spionageballon” werd genoemd, van Chinese origine is, maar stelt wel dat hij bedoeld is voor civiel gebruik en niet als een bedreiging. De ballon werd vrijdag waargenomen in het luchtruim van Costa Rica, Colombia en Venezuela. Waar de ballon nu is, is niet bekend.