Poetin haalt in strijdlustige toespraak uit naar het Westen en dreigt opnieuw met raketten

De Russische president Vladimir Poetin heeft een strijdlustige toespraak gehouden in Sint-Petersburg. Hij had het over “het einde van het tijdperk” waarin één land zijn wil kan opleggen aan andere landen. In de nieuwe wereldorde zullen “machtige en soevereine staten” zoals Rusland de regels opstellen. Daarbij verwees hij nog eens naar de claim dat Rusland over hypersonische raketten beschikt die niemand anders heeft. Zijn toespraak werd wel even uitgesteld vanwege een cyberaanval.

86 reacties

 • Daan Roos

  4 maanden geleden
  En we gaan al zijn raketten terugsturen, en onze tanks gaan Moskow bezetten. Want de NATO is toch 10maal sterker en er zijn genoeg vrijwilligers, te oordelen aan de reacties.
 • Bart Werbrouck

  4 maanden geleden
  Hou die gek tegen. Als die morgen hier in Antwerpen en Rotterdam (zijn einddoel) staat, zullen we anders piepen.
 • rita vdbergh

  4 maanden geleden
  Hoeveel politici en hun vrienden zijn op de koffie geweest bij Poetin om hun eigen belangen te dienen? In een oorlog zijn er twee verliezers, de gesneuvelde soldaten en de bevolking en de machthebbers verdelen de koek onder elkaar.
 • Christine Laevers

  4 maanden geleden
  Geert Landeman : Dus volgens u had Oekraïne het oké moeten vinden dat Rusland Dombass en Loehansk EN de KRIM innam. Oekraïne heeft ook nooit gevraagd om lid van de NATO te worden. Dat is trouwens een niet-aanvalsorganisatie. Poetin haat alles wat westers is vooral mensenrechten, vrije meningsuiting enz. Waarom ? Omdat zijn macht gestoeld is op terreur en onderdrukking in eigen land. Hij kent niks anders.
 • patrick neyt

  4 maanden geleden
  Geert Landsman..Ukraine zelf gezocht? hoe kan welk eender land een ander land in de grip houden, och juist alleen wereldvreemde russen, zoals putin.
 1. Een ongeval door de laaghangende zon: wie is aansprakelijk bij een kop-staartbotsing?
  Independer

  Een ongeval door de laaghangen­de zon: wie is aansprake­lijk bij een kop-staartbot­sing?

  Het is je ongetwijfeld al opgevallen tijdens het autorijden: de zon hangt tegenwoordig een pak lager dan tijdens de zomerperiode. Dat vermindert bij momenten serieus de zichtbaarheid van de weg. Koppel dit aan het drukke spitsverkeer en het risico op een kop-staartbotsing in de file is nu een stuk hoger. Ben jij betrokken bij zo'n ongeval? Dan is het soms lastig te bepalen wie er aansprakelijk is voor de schade. Independer.be zet daarom 4 mogelijke kop-staartbotsingen op een rij.
 2. Russische infiltrant bij Internationaal Strafhof in Den Haag bouwde jarenlang dekmantel op: “Dit gebeurt écht en er zullen er meer zijn”
  PREMIUM

  Russische infiltrant bij Internatio­naal Strafhof in Den Haag bouwde jarenlang dekmantel op: “Dit gebeurt écht en er zullen er meer zijn”

  De arrestatie van een Russische infiltrant bij het Internationaal Strafhof in Den Haag is een klassiek spionnenverhaal. Geen vernuftige cyberaanval, maar een rasechte infiltrant met een jarenlang opgebouwde dekmantel. De Nederlandse inlichtingendienst AIVD gaf donderdag documenten vrij die daar een zeldzaam inkijkje in geven: zo veranderde Sergej in Victor. “Ik lijk op een Duitser.”