Vladimir Poetin en Xi Jinping.
Volledig scherm
Vladimir Poetin en Xi Jinping. © AP

Poetin feliciteert Xi met derde ambtstermijn en hoopt op sterkere samenwerking, ook felicitaties van Noord-Korea

Rusland en Noord-Korea hebben de Chinese leider Xi Jinping van harte gefeliciteerd met zijn herbenoeming als secretaris-generaal van de Chinese Communistische Partij. President Poetin en leider Kim Jong-un zeiden beiden te hopen de goede betrekkingen met Peking verder uit te kunnen bouwen.

 1. House of Cards in China: waarom werd ex-president Hu Jintao voor het oog van de hele wereld van het podium geëscorteerd?
  PREMIUM

  House of Cards in China: waarom werd ex-president Hu Jintao voor het oog van de hele wereld van het podium geëscor­teerd?

  Historisch weekend in China: op het twintigste partijcongres is bevestigd dat president Xi Jinping er nog een derde ambtstermijn aanbreit. Dat is een breuk met het verleden, normaal regeren Chinese leiders maximaal twee termijnen. Toch heeft de wereldpers het amper daarover, want het congres is overschaduwd door een vreemd incident met Xi’s voorganger Hu Jintao. “Zelfs als Hu vernederd moest worden, kon dit ook achter gesloten deuren.”
 1. Zelensky in Parijs voor diner met Macron en Scholz: “Rusland mag deze oorlog niet winnen”
  UPDATE

  Zelensky in Parijs voor diner met Macron en Scholz: “Rusland mag deze oorlog niet winnen”

  De Franse president Emmanuel Macron heeft zijn Oekraïense ambtgenoot Volodymyr Zelensky er woensdagavond in Parijs van verzekerd dat Frankrijk Oekraïne “zal begeleiden naar de overwinning”. Ook de Duitse bondskanselier Olaf Scholz beloofde steun “zo lang als nodig”. Zelensky was in Parijs voor een diner met Macron en Scholz. Eerder vandaag bezocht hij het Verenigd Koninkrijk en morgen wordt hij verwacht in Brussel.
 2. Gamen zonder console, maar met je smartphone? Dit topgadget bespaart je op termijn flink wat centen
  Tweakers

  Gamen zonder console, maar met je smartphone? Dit topgadget bespaart je op termijn flink wat centen

  Fervent gamer en vaak onderweg? Dan ben je mogelijk gebaat bij een controller waar je smartphone in past. “Voor iets meer dan 100 euro kun je heel fijn gamen en ligt er een hele wereld aan – vaak gratis – spelletjes aan je voeten”, zegt Wout Funnekotter, hoofdredacteur bij technologiesite Tweakers. Hij onderwierp de twee meest gangbare controllers voor smartphones aan een vergelijkingstest.
 3. Xi Jinping eerste Chinese president die derde termijn krijgt

  Xi Jinping eerste Chinese president die derde termijn krijgt

  De Chinese president Xi Jinping is zoals verwacht opnieuw gekozen tot secretaris-generaal van de Communistische Partij van China, de machtigste positie van het land. Daarmee wordt hij voor een derde termijn van vijf jaar leider van China, wat een breuk met de traditie inluidt: het was de norm dat partijleiders na maximaal twee termijnen stopten. Daarnaast werd Xi ook weer benoemd als hoofd van het Centrale Militaire Comité.
 4. Aangereden nadat je hard moest remmen door de laaghangende zon: wie is er dan aansprakelijk?
  Independer

  Aangereden nadat je hard moest remmen door de laaghangen­de zon: wie is er dan aansprake­lijk?

  Deze week mogen we flink wat zon verwachten. Dat doet deugd, maar het levert ook extra risico's op wanneer je de baan op moet. Immers, de zon hangt tijdens de winterperiode laag, wat de zichtbaarheid tijdens het autorijden serieus bemoeilijkt. Een kop-staartbotsing is dan snel gebeurd. Bepalen wie aansprakelijk is voor de schade kan dan moeilijk zijn. Independer.be zet daarom vier mogelijke botsingen - en hun gevolgen - op een rij.