Vladimir Poetin en Xi Jinping.
Volledig scherm
Vladimir Poetin en Xi Jinping. © AP

Poetin feliciteert Xi met derde ambtstermijn en hoopt op sterkere samenwerking, ook felicitaties van Noord-Korea

Rusland en Noord-Korea hebben de Chinese leider Xi Jinping van harte gefeliciteerd met zijn herbenoeming als secretaris-generaal van de Chinese Communistische Partij. President Poetin en leider Kim Jong-un zeiden beiden te hopen de goede betrekkingen met Peking verder uit te kunnen bouwen.

 1. Hobbykamer of extra opslagruimte maken van je zolder? Op deze vijf punten moet je letten
  Livios

  Hobbykamer of extra opslagruim­te maken van je zolder? Op deze vijf punten moet je letten

  Kan je wel wat meer ruimte gebruiken in huis? Vooraleer je denkt aan het toevoegen van een extra volume, kijk je best eerst eens naar je zolder. De ruimte onder het dak wordt vaak onderbenut, terwijl ze interessante mogelijkheden kan bieden. Maar vooraleer je je zolder omvormt tot een woonruimte, moet je jezelf eerst enkele belangrijke vragen stellen. Bouwsite Livios lijst ze voor je op.
 2. Eerste nominaties voor de Nobelprijs voor de Vrede bekend: Van Zelensky tot Erdogan

  Eerste nominaties voor de Nobelprijs voor de Vrede bekend: Van Zelensky tot Erdogan

  Ook dit jaar staat de Nobelprijs voor de Vrede vooral in het teken van Oekraïne. Op het lijstje van mogelijke kanshebbers: de Oekraïense president Volodymyr Zelensky, zijn Turkse ambtsgenoot Recep Tayyip Erdogan, NAVO-baas Jens Stoltenberg en Kremlincritici Aleksej Navalny en Vladimir Kara-Moerza. Zij werden allemaal voorgedragen voor hun rol in de oorlog in Oekraïne of het verzet tegen de Russische president Vladimir Poetin.
 1. Xi Jinping eerste Chinese president die derde termijn krijgt

  Xi Jinping eerste Chinese president die derde termijn krijgt

  De Chinese president Xi Jinping is zoals verwacht opnieuw gekozen tot secretaris-generaal van de Communistische Partij van China, de machtigste positie van het land. Daarmee wordt hij voor een derde termijn van vijf jaar leider van China, wat een breuk met de traditie inluidt: het was de norm dat partijleiders na maximaal twee termijnen stopten. Daarnaast werd Xi ook weer benoemd als hoofd van het Centrale Militaire Comité.
 2. Wie houdt de EU draaiende als von der Leyen en haar collega’s iets overkomt?
  29

  Wie houdt de EU draaiende als von der Leyen en haar collega’s iets overkomt?

  Eind deze week reist de Europese Commissie naar Oekraïne voor een overleg met president Zelensky. Een bezoek aan Oekraïne, een land dat regelmatig wordt gebombardeerd, blijft riskant. Daarom is er een soort van ‘disgnated survivor’ in het geval dat voorzitter Ursula von der Leyen iets zou overkomen. Maar wat is een ‘aangewezen overlevende’? En wie blijft er dan thuis om het roer over te nemen?
 3. House of Cards in China: waarom werd ex-president Hu Jintao voor het oog van de hele wereld van het podium geëscorteerd?
  PREMIUM

  House of Cards in China: waarom werd ex-president Hu Jintao voor het oog van de hele wereld van het podium geëscor­teerd?

  Historisch weekend in China: op het twintigste partijcongres is bevestigd dat president Xi Jinping er nog een derde ambtstermijn aanbreit. Dat is een breuk met het verleden, normaal regeren Chinese leiders maximaal twee termijnen. Toch heeft de wereldpers het amper daarover, want het congres is overschaduwd door een vreemd incident met Xi’s voorganger Hu Jintao. “Zelfs als Hu vernederd moest worden, kon dit ook achter gesloten deuren.”