De Franse president Emmanuel Macron bracht op 7 februari een bezoek aan zijn Russische ambtsgenoot Vladimir Poetin. Het beeld van de twee presidenten aan weerszijden van een wel heel lange tafel ging de wereld rond.
Volledig scherm
De Franse president Emmanuel Macron bracht op 7 februari een bezoek aan zijn Russische ambtsgenoot Vladimir Poetin. Het beeld van de twee presidenten aan weerszijden van een wel heel lange tafel ging de wereld rond. © AP

Poetin feliciteert Macron met verkiezingsoverwinning: “Ik wens u succes en een goede gezondheid”

De Russische president Vladimir Poetin heeft zijn Franse ambtsgenoot Emmanuel Macron gefeliciteerd met zijn verkiezingsoverwinning van zondag. Poetin heeft Macron "succes" gewenst met zijn nieuw mandaat, ondanks de spanningen vanwege de Russische invasie in Oekraïne.

 1. Liegen over je vorige loon om een hoger salaris te strikken? Dit zeggen de experts
  Jobat

  Liegen over je vorige loon om een hoger salaris te strikken? Dit zeggen de experts

  Heb je een nieuwe baan in het vizier, komt vroeg of laat het onderwerp ‘loon’ naar boven. Om je nieuwe salaris te bepalen of een goed voorstel te kunnen doen, durft een werkgever daarbij al eens vragen wat je op je huidige job verdient. Vind je dit maar een ongemakkelijke vraag en weet je er geen blijf mee? Is je huidige loon aan de lage kant en wil je een mooie promotie niet mislopen met een al te eerlijk antwoord? Jobat.be legt de kwestie voor aan hr-dienstverlener SD Worx.
 2. Harde woorden tijdens debat van Franse presidentskandidaten: "U praat niet met andere leiders over Rusland, u praat met uw bankier”
  Play

  Harde woorden tijdens debat van Franse presidents­kan­di­da­ten: "U praat niet met andere leiders over Rusland, u praat met uw bankier”

  Marine Le Pen kijkt niet naar Rusland vanuit politiek oogpunt, maar wel vanuit haar eigen belangen. Dat heeft ontslagnemend president Emmanuel Macron gezegd tijdens het verkiezingsdebat in Frankrijk. "U hangt af van de Russische machthebbers, u hangt af van meneer Poetin", zei hij tegen Le Pen. De een is “klimaatsceptisch", de andere een “klimaathypocriet”: Le Pen en Macron slingerden het ene verwijt na het andere naar elkaars hoofd.