De Russische president Vladimir Poetin met zijn buitenlandminister Sergej Lavrov in 2015.
Volledig scherm
De Russische president Vladimir Poetin met zijn buitenlandminister Sergej Lavrov in 2015. © Getty Images

Poetin excuseert zich voor Hitler-uitspraak van Russische buitenlandminister

De Russische president Vladimir Poetin heeft excuses aangeboden voor de recente anti-Joodse uitlatingen door de Russische minister van Buitenlandse Zaken, Sergej Lavrov. Dat heeft het kantoor van de Israëlische premier Naftali Bennett op Twitter laten weten. Bennett had een telefoongesprek met Poetin in een periode van opgelopen spanningen tussen Rusland en Israël. Het Kremlin liet zich veel neutraler uit over het telefoontje

 1. Slechts 42 procent van Belgen past voorschotfactuur energie aan: dit zijn de risico’s
  Mijnenergie

  Slechts 42 procent van Belgen past voorschot­fac­tuur energie aan: dit zijn de risico’s

  58% van de Belgen heeft zijn voorschot voor energie de voorbije maanden nog niet verhoogd. Dat blijkt uit een enquête in opdracht van Luminus. Toch zorgt uitstel in deze situatie in geen geval voor afstel. Integendeel, wie niet in actie schiet, riskeert onaangename verrassingen bij het ontvangen van de slotfactuur. Zeker nu de energieprijzen recordhoogtes bereiken. Mijnenergie.be zet de feiten op een rij.
 2. Rechts nog altijd springlevend in Brazilië: blok rond Bolsonaro haalt meerderheid in parlement binnen

  Rechts nog altijd springle­vend in Brazilië: blok rond Bolsonaro haalt meerder­heid in parlement binnen

  De partij van aftredend Braziliaans president Jair Bolsonaro is de grootste partij in het nieuwe parlement. Zijn Liberale Partij (PL) haalt 99 zetels binnen. Het blok van rechtse partijen rond Bolsonaro beschikt daarmee over een meerderheid van 60 procent in de Kamer van Volksvertegenwoordigers. Volgens ratingbureau Moody’s wordt de tweede ronde van de presidentsverkiezingen nog een dubbeltje op z'n kant.