Vladimir Poetin en Xi Jinping bij hun vorige ontmoeting op de Olympische Winterspelen.
Volledig scherm
Vladimir Poetin en Xi Jinping bij hun vorige ontmoeting op de Olympische Winterspelen. © AP

Poetin en Xi bespreken situatie in Oekraïne en Taiwan

De Russische president Vladimir Poetin heeft donderdag in Oezbekistan zoals afgesproken een bilateraal onderhoud met zijn Chinese ambtsgenoot Xi Jinping. Volgens Moskou is onder meer de situatie in Oekraïne en Taiwan onderwerp van gesprek. Ook komen de duurzame handelsrelatie tussen China en Rusland en de wederzijdse economie aan de orde tegen de achtergrond van de westerse sancties.

14 reacties

 • Marc Baeyens

  3 maanden geleden
  Xi kijkt zowat minachtend neer op Poetin. Hij ziet zijn kans schoon om de nefaste situatie waarin Poetin zich heeft gemanoeuvreerd maximaal uit te buiten. Arme Russen de hun 'leider' blindelings geloofden ...
 • ivan de ridder

  3 maanden geleden
  Xi bezoekt Kazachstan (wrikt zich economisch ook los van Poetin) EN Azerbeidzjan dat op een oorlog uit is met Armenië. Veelzeggend want het aantal fiasco’s dat het Russische leger aaneenrijgt in Oekraïne is een significant teken van zwakte. Ironisch ook, het lijkt dat eerder de CSTO, het Russische antwoord op NAVO, op uiteenvallen staat. Ook Tsjetsjenië heeft bloed geroken. China kiest altijd de beste optie voor zichzelf, Poetin zal diep door de knieën mogen buigen voor zijn ‘kameraad’ Xi.
 • Christine Laevers

  3 maanden geleden
  Xi-Yinping bezoekt vandaag Kazagstan. Dat zogezegd pro-Russisch groot land met petroleum en gas en belangrijk voor de nieuwe Chinese 'zijderoute' past de sancties op Rusland WEL toe. Pas morgen is het te doen in Oesbekistan met 8 landen. Ik denk dat Putin er een blauwtje gaat lopen. Wie wilt nu investeren in een schip dat zinkt op militair, politiek en economisch vlak ?
 • Luc Verbeek

  3 maanden geleden
  Lijkt op bijscholing voor tirannen en despoten . Na uitwisselen van het relaas van hun resp. wandaden volgt een bestseller versie 2.0 van het handboek voor super-schurken .China in het oog te houden ivm Taiwan . En Erdogan is de grootste tweezak omdat hij ook nog heerst en zijn geloof erbij verweeft . Daar schuilt het gevaar voor onze vrije leefwijze en Europese veiligheid .
 • Jan Vannuffelen

  3 maanden geleden
  Zijn vrienden China, Noord Korea, Iran, dat zegt veel over deze terrorist.