Russische president Poetin ontvangt Turkse president Erdogan in Sotsji.
Volledig scherm
Russische president Poetin ontvangt Turkse president Erdogan in Sotsji. © AFP

Poetin en Erdogan sluiten akkoord om economische samenwerking te versterken

De Russische president Vladimir Poetin en zijn Turkse ambtgenoot Recep Tayyip Erdogan zijn vrijdag overeengekomen om de economische samenwerking te versterken. Dat heeft het Kremlin gemeld in een gezamenlijke verklaring, na de ontmoeting tussen beide leiders in het Russische Sotsji.

 1. Navalny: "Amper 46 van de 200 rijkste Russen gesanctioneerd. Deze bondgenoten van Poetin leven er nog vrolijk op los”

  Navalny: "Amper 46 van de 200 rijkste Russen gesanctio­neerd. Deze bondgeno­ten van Poetin leven er nog vrolijk op los”

  De gevangengenomen Russische oppositieleider Aleksej Navalny roept vanuit de cel op om het net rond de steenrijke bondgenoten van president Poetin te sluiten, want dat is volgens hem zo lek als een zeef. “Amper 46 van de 200 rijkste Russen worden door het Westen gesanctioneerd”, voert hij aan. “Dat klinkt me niet meteen als een ‘totale oorlog’ tegen de oligarchen van Poetin.”
 2. Europese gasprijs op nieuw record nu Rusland kraan verder dichtdraait. Wat met komende winter? “Tot januari halen we het. Maar daarna?”
  PREMIUM

  Europese gasprijs op nieuw record nu Rusland kraan verder dicht­draait. Wat met komende winter? “Tot januari halen we het. Maar daarna?”

  De Europese gasprijs is vandaag naar een absolute recordhoogte gestegen. Daarmee kost aardgas nu nóg meer dan afgelopen winter en zelfs meer dan op het moment van de Russische inval in Oekraïne. Wat betekent dit voor mij als consument? Hoe liggen de kaarten voor de winter? Komen er tekorten en hoe zullen we die voelen? En wat met de prijs, die maar geen plafond lijkt te bereiken?