De Russische president Vladimir Poetin.
Volledig scherm
De Russische president Vladimir Poetin. © EPA

Poetin dringt aan op meer samenwerking tussen voormalige Sovjetrepublieken

BuitenlandDe Russische president Vladimir Poetin heeft vrijwel precies 30 jaar na de ineenstorting van de Sovjet-Unie aangedrongen op meer samenwerking tussen de voormalige Sovjetrepublieken. De door Moskou en de Communistische Partij bestuurde federatie van circa 287 miljoen inwoners viel in 1991 uiteen. En op 25 december dat jaar trad de laatste president van de Sovjet-Unie af en werd de rode vlag van de unie in het Kremlin gestreken.

4 reacties

 • Dirk Van Brussel

  1 jaar geleden
  Er zijn meer ex sovjet staten dan die hier vernoemd worden die niets met de sovjet en Rusland vandoen willen hebben.
 • victor vandesande

  1 jaar geleden
  Wees er gerust in : als het niet goedschiks is dan maar via de harde weg, zie Oekraine: eerst een stuk bezetten( de Krim) dan wat opstandelingen mobiliseren ( oost Oekraine ) en zo verder. Poetin's grote droom is de Sovjet Unie opnieuw oprichten met hem als president
 • Franciscus Willy Nuyts

  1 jaar geleden
  Annexeren bedoelt hem de Poeti Poeti.
 • Veronica Voorhelst

  1 jaar geleden
  Ze zullen hem zien komen. Ze waren overal blij er vanaf te zijn. Nu begint hij bij Oekraïne, maar hij wil alle gebieden terug. Stopt die maar zonder oorlog, hoe doet ge dat? China en Turkije zijn ook zo bezig, misschien moeten we ze tegeneen uitspelen? Het zal erop aankomen om een evenwicht te vinden, een machtsverhouding die door alle blokken, inclusief het Westen, gerespecteerd wordt. Want ook het Westen heeft boter op zijn hoofd.