In Sebastopol, op de Krim, bekeken vorige week Russischgezinden de toespraak die Russisch president Poetin gaf om de annexatie van vier Oekraïense regio's te vieren. "Ik bluf niet”, zei hij toen, zinspelend op zijn nucleaire dreigementen.
Volledig scherm
PREMIUM
In Sebastopol, op de Krim, bekeken vorige week Russischgezinden de toespraak die Russisch president Poetin gaf om de annexatie van vier Oekraïense regio's te vieren. "Ik bluf niet”, zei hij toen, zinspelend op zijn nucleaire dreigementen. © AP

Poetin drijft nucleaire dreiging op: “Het Westen is aan het koorddansen, we móeten dit ernstig nemen”

Russisch president Poetin lijkt zijn dreiging met kernwapens een versnelling hoger te schakelen door een nucleaire trein richting Oekraïne te sturen en een test met de nucleaire duikboot Belgorod voor te bereiden. “Het Witte Huis en de CIA nemen de dreiging ernstig. We moeten voorzichtig zijn met wapenleveringen aan Oekraïne, want we zijn aan het koorddansen”, meent professor internationale politiek en kernwapenexpert Tom Sauer (UAntwerpen).

  1. KIJK. Procureur probeert ex-vriendin neer te schieten in bar in Texas, heldhaftige klanten schieten haar te hulp
    Play

    KIJK. Procureur probeert ex-vrien­din neer te schieten in bar in Texas, heldhafti­ge klanten schieten haar te hulp

    Op bovenstaande bewakingsbeelden is te zien hoe Gavin Rush, een procureur uit Texas, een bar binnenstormt. Daar confronteert de man zijn ex-vriendin die achter de bar staat te werken. Op de beelden is te zien hoe hij een geweer uit zijn tas haalt en het op haar richt. Twee klanten aarzelen niet en worstelen hem op de grond, terwijl Rush meerdere schoten lost. De vrouw was een nieuwe relatie gestart en antwoordde niet meer op zijn berichten, nadat hij had gedreigd zichzelf en haar nieuwe partner iets aan te doen.