AP
Volledig scherm
PREMIUM
© AP

Poetin doet het tegenovergestelde van wat iedereen verwachtte: wat moeten we denken van zijn speech? Expert legt uit

De westerse landen hadden énorm veel verwacht van de speech die Vladimir Poetin vandaag gegeven heeft. Eindelijk zouden we weten wat de Russische president precies van plan is in Oekraïne. Maar hij heeft helemaal niets speciaals gezegd. Van een algemene mobilisatie is geen sprake, laat staan van het inzetten van kernwapens. Wat moeten we hiervan denken? Is dit nog maar eens een bewijs van de onvoorspelbaarheid van Poetin? Defensie-expert Sven Biscop legt uit.

98 reacties

 • Joyce De Sager

  1 week geleden
  zijn dat dezelfde experten die er zeker van waren dat hij de oorlog zou uitroepen? Er zijn tegenwoordig wel veel experten hé
 • christian demeester

  1 week geleden
  Stop nu eindelijk eens met al die zelfverklaarde experten aan het woord te laten. Poetin is gewoon onberekenbaar. Blijkbaar is elke gepensioneerde militair of professor in de politiek een expert wat Poetin betreft. Stop met veronderstellen en houdt U aan de feiten.
 • Friedel Pas

  1 week geleden
  In hoeverre schilt zijn retoriek met deze net voor de inval in Oekraïne, hij ging dat niet doen, maar verweet ze wel van alles. Nu stelt hij niets over een inval, maar stelt hij wel dat het Westen hen zou aanvallen en dat dit zijn acties verantwoord. Ik zou niet meteen een zucht van opluchting slagen.
 • André Van Laethem

  1 week geleden
  Zelf krijg ik voorbeelden van russische kranten toegestuurd door kameraden in rusland, echte russen die voorstander zijn van oekraine. Als je die kranten vertaald, dan is het niet verwonderlijk dat russen haatdragend zijn tegenover het westen. In Rusland is er nog niets aan de hand volgens hen.
 • Armand Meers

  1 week geleden
  De verassing van Poetin ligt klaar, en hij zal het niet aan de grote klok hangen . Stuur nog meer zware wapens en Poetin zal hevig terugslaan .
 1. New Yorker eist 50 miljoen van McDonald's en Wendy's voor misleiding: “Hamburgers in reclame zien er veel groter uit dan in het echt”

  New Yorker eist 50 miljoen van McDonald's en Wendy's voor misleiding: “Hamburgers in reclame zien er veel groter uit dan in het echt”

  Een man uit New York heeft een proces aangespannen tegen hamburgerketens McDonald’s en Wendy’s voor misleidende reclame. Justin Chimienti vindt het niet kunnen dat de hamburgers van die fastfoodbedrijven in hun advertenties veel groter zijn dan die hij in het restaurant voorgeschoteld krijgt. Hij eist een schadevergoeding van 50 miljoen dollar (47,6 miljoen euro) voor zichzelf en voor andere gedupeerde klanten.