Vladimir Poetin
Volledig scherm
Vladimir Poetin © AP

“Poetin blijft vastbesloten om Oekraïne met geweld te veroveren en is niet bereid om te onderhandelen”

Vladimir Poetin gelooft nog heilig dat de Russen zullen zegevieren in Oekraïne. “De Russische president wil de volledige overwinning behalen en is niet bereid om te onderhandelen”, klinkt het in de meest recente update van de Amerikaanse denktank ‘Institute for the Study of War’(ISW).

101 reacties

 • Karel Valgaern

  2 maanden geleden
  Pierre, welke schuld? De schuld om een democratisch soeverein land te steunen in hun poging om vooruit te komen in welvaart? De schuld om hen de kans te geven om economisch vooruitgang te boeken?
 • leo Mariën

  2 maanden geleden
  Meegaan in de propaganda heeft hier niets mee te maken Karel Valgaern maar... spelen we zijn spel niet mee? Nogmaals, volgens mij ging het in eerste instantie helemaal niet om Oekraïne volledig in te nemen maar zijn we als Europa in de val getrapt. Voor zijn achterban vecht hij nu tegen heel het westen. Geografisch is het 1/3 (wij) tegen 2/3 (zij). Hou de as China / Rusland / India heel goed in het oog, alsook de $ als wereldreservemunt. Oekraïne is maar een speldenkop groot in dit conflict.
 • Gino Denil

  2 maanden geleden
  Toen ze onafhankelijk werden stemden 90% op het vasteland en 60% op de Krim voor die onafhankelijkheid in een referendum met een zeer grote deelname. Een groot deel van de Wit-Russische bevolking wil trouwens ook af van hun banden met Rusland. Ook al spreken ze Russisch. En veel Vlamingen willen hier niet splitsen van Wallonië en Brussel. Taal is niet doorslaggevend bij dergelijke keuzes.
 • Karel Valgaern

  2 maanden geleden
  Leo, dan ken je Oekraïne toch niet goed. Ook in Odessa, Kharkiv, Dnipro, Poltava word zeer veel russisch gesproken, maar russisch sprekend is absoluut geen "russisch gezinden". Alleen al het feit dat je de regering in Kyiv een "regime" noemt, maakt duidelijk dat je toch (gedeeltelijk) meegaat in het kremlin propaganda. En nee, het is hen NIET enkel om Donbas & de Krim te doen. Alleen al de "annexatie" van Kherson en Zaporizhia maakt dit duidelijk. Behoord NIET tot Donbas regio of Krim.
 • Mieke Ponet

  2 maanden geleden
  De inval van Rusland in de Oekraïne is niet gegaan wat de Russen er van dachten dat is duidelijk en ze hadden waarschijnlijk ook nooit gedacht dat er zoveel weerstand zou zijn. In het zuiden van Oekraïne wonen veel Russen maar dat is in de gehele bevolking een klein percentage. Er staat meer op het spel dan de vrijheid van Oekraïne en het is maar goed dat het Westen wapens levert aan mensen die voor hun vrijheid vechten.