Vladimir Poetin
Volledig scherm
Vladimir Poetin © Photo News

Poetin bereidt Rusland voor op “eeuwige oorlog” met het Westen nu invasie in Oekraïne stokt

De woordvoerder van het Kremlin, Dmitry Peskov, had onlangs een ontnuchterende boodschap voor de gasten van een privéfeest in Moskou. Hij zei dat de oorlog in Oekraïne “lang, zeer lang” zal duren en dat het allemaal “nog veel moeilijker” zal worden. Dat meldt de Britse krant ‘The Guardian’ die ook een expert citeert die de aankondiging van Peskov en recente speeches van Poetin interpreteert als een demarche van het Kremlin om de Russen voor te bereiden op een “eeuwige oorlog” met het Westen.

72 reacties

 • Kelly VdBurg-de Vos

  2 maanden geleden
  Die fixatie op de VS mag hier wel eens stoppen. Ja ze hebben fouten gemaakt in het verleden, maar ze hebben al veel meer goed gedaan ook. Het is voor olie, het is voor geld, het is voor wereldmacht te zijn.. voor wat is Putin bezig? Voor wat is Chi bezig? Wil je een wereldorde onder dat bewind? Ga je gang maar ik ga liever tot het einde voor onze normen en waarden.
 • eric van der jeugdt

  2 maanden geleden
  En dat allemaal omdat Amerika zijn greep op de wereldmacht aan het verliezen is.
 • oswald billiet

  2 maanden geleden
  Dit is koude oorlog op het scherp van de snee. Putin staat met zijn rug tegen de muur, ook in eigen land. Hij kan dus niet anders meer dan terugvechten. Ik ben er zeker van dat de atoomwapens zullen gebruikt worden. Niet in Ukraïne, wegens te veel Russen aldaar maar op een strategisch doel er buiten. Je voelt die escalatie aan dat het er komen zal.
 • Willy Bogaert

  2 maanden geleden
  Alle Russen weg uit het Westen ,zijn en blijven toekomstig gevaar .Slechter dan IS Het ijzeren gordijn weg was de grootste flater van de eeuw .
 • Gino Denil

  2 maanden geleden
  De prijs was al dubbel 9 maand voor de oorlog in Oekraïne, Karel Valgaern. En nu is de prijs gezakt, terug dubbel als voorheen. Aangezien de wereld omschakelt weg van fossiele brandstoffen is op termijn een economie die afhankelijk is van olie ten dode opgeschreven. Die sancties zijn een grote rem om zijn industrie om te vormen en te diversificeren.