Dmitri Boelgakov en Vladimir Poetin
Volledig scherm
Dmitri Boelgakov en Vladimir Poetin © Wikimedia, AP

Poetin bemoeit zich steeds meer met strategie voor oorlog in Oekraïne, viceminister van Defensie moet opkrassen

De Russische president Vladimir Poetin bemoeit zich steeds nadrukkelijker met de militaire strategie voor de oorlog in Oekraïne. Dat hebben Amerikaanse overheidsfunctionarissen gezegd aan ‘The New York Times’. Zo zou Poetin onlangs nog verzoeken om troepen terug te trekken uit de Zuid-Oekraïense stad Cherson hebben afgewezen. Zeven maanden na de start van de invasie van Oekraïne moet nu ook de Russische viceminister van Defensie Dmitri Boelgakov opkrassen.

 1. LIVE. Zelensky krijgt staande ovatie tijdens speech voor Europees Parlement: “Russen willen Oekraïne vernietigen, maar dat laten we niet toe”

  LIVE. Zelensky krijgt staande ovatie tijdens speech voor Europees Parlement: “Russen willen Oekraïne vernieti­gen, maar dat laten we niet toe”

  De Oekraïense president Volodymyr Zelensky is vandaag naar Brussel afgezakt om op de Europese top te pleiten voor meer wapens in de strijd tegen Rusland. Vanmorgen vertrok hij samen met de Franse president Emmanuel Macron vanuit Parijs richting Brussel. Rond 11.00 uur kwam Zelensky aan op de Europese top, waar hij het Europees Parlement toesprak. Tijdens zijn speech had de president het niet concreet over de levering van extra wapens. Hij bedankte vooral de parlementsleden voor hun niet-aflatende steun.
 2. Vrienden van overleden skiër (26) uit Knokke-Heist reageren op berichten over hoge snelheid: “Geen sprake van roekeloos gedrag”
  Knokke-Heist
  20

  Vrienden van overleden skiër (26) uit Knok­ke-Heist reageren op berichten over hoge snelheid: “Geen sprake van roekeloos gedrag”

  Een 26-jarige man uit Knokke-Heist is dinsdag om het leven gekomen bij een skiongeval op een zwarte piste in Oostenrijk. Het drama gebeurde in Rohrberg, in het skigebied Zillertal Arena. Het verdriet om de jongeman, een bekend figuur in de kustgemeente, is groot. “Het was een ongelukkige valpartij. Van hoge snelheid of roekeloos skigedrag was zeker geen sprake”, reageren zijn vrienden ter plaatse. Ook thuis wordt met ongeloof gereageerd.