De Tsjetsjeense leider Ramzan Kadyrov
Volledig scherm
De Tsjetsjeense leider Ramzan Kadyrov © AP

Poetin beloont zijn ‘bloedhond’ Kadyrov met topfunctie Russisch leger

Hij doet geregeld uitspraken die koude rillingen veroorzaken en stuurt zijn tienerzonen naar het front, maar Ramzan Kadyrov (46) wordt nu beloond omwille van zijn “heroïsche bijdrage”. De autoritaire Tsjetsjeense heerser, bekend als de bloedhond van Poetin, is door de Russische president benoemd tot kolonel-generaal.

38 reacties

 • ivan de ridder

  2 maanden geleden
  Tiens, die rol werd toch aan Loekasjenko toegeschreven? Waarschijnlijk hield die zich net iets té koest in de oorlog tegen Oekraïne (uit vrees gelyncht te worden door zijn eigen leger). Die Kadyrov is niet vies van propaganda, cfr. TikTok brigade. Zijn toewijzing lijkt dus eerder een poging van het Kremlin om het Russische leger een sterker imago (vaderlandsliefde, hardhandig optreden, ...) te geven. Nucleaire wapens in Oekraïne? De pro-Russische rebellen zullen een No Man's Land leuk vinden.
 • Eduard Vos

  2 maanden geleden
  Kernwapens inzetten op een terrein dat je als het jouwe beschouwd en met eigen troepen aanwezig (geannexeerde gebieden) ...lijkt me niet echt logisch. Maar KIEV bestoken met enkele tactische kernwapens daarentegen... De geschiedenis kan zich herhalen wanneer we Hiroshima en Nagasaki voor ogen houden. Japan capituleerde ook snel erna...
 • Frederik Lootens

  2 maanden geleden
  Het moedige leger v Oekraïne houdt stand en boekt overwinningen tegen een bloeddorstige dicdator.Dankzij dit moedig leger,moeten wij minder vrezen dat Poetin zijn leger een aanval doet op bv België.
 • Mo Narjis

  2 maanden geleden
  Men vergeet erbij te zeggen dat ook veel Tsjetsjenen langs de kant van Oekraïne vechten. Niet alle Tsjetsjenen zijn pro Poetin. Ze hebben een appeltje te schillen met die moordenaar.
 • mike milan

  2 maanden geleden
  Sommige begrijpen het blijkbaar niet…als we Poetin laten doen,neemt die morgen gans Oekraïne in,welk land is dan het volgende …Polen mss ,enz.Of Frankrijk neemt het Franstalig België over…en de rest wordt Nederland.Dus No way !
 1. Aantal personen met burn-out of depressie stijgt met meer dan 39 procent: wat betalen ziekenfondsen terug?
  Spaargids.be

  Aantal personen met burn-out of depressie stijgt met meer dan 39 procent: wat betalen ziekenfond­sen terug?

  Het aantal personen met een burn-out of depressie stijgt fors. In zijn recentste cijfers noteerde het Rijksinstituut voor ziekte- en invaliditeitsverzekering (RIZIV) een toename met meer dan 39 procent. De mutualiteiten schenken via hun aanvullende verzekering aandacht aan de geestelijke gezondheid van hun leden. Maar in welke mate verschillen hun terugbetalingen? Spaargids.be zocht het uit.