Vladimir Poetin bedankt de Russische bevolking voor de steun en het in hem gestelde vertrouwen.
Volledig scherm
Vladimir Poetin bedankt de Russische bevolking voor de steun en het in hem gestelde vertrouwen. © AP

Poetin begint fluitend aan vierde ambtstermijn: met monsterzege herkozen als president

RuslandDe Russische president Vladimir Poetin is, zoals verwacht, herverkozen. Hij kan een vierde en laatste ambtstermijn aansnijden. Met 99 procent van de stemmen geteld, behaalde hij 76,67 procent. Dat is het beste resultaat uit Poetins carrière. Om een tweede ronde te vermijden, moest een kandidaat meer dan 50 procent van de stemmen halen. 

128 reacties

 • Guy Bevers

  5 jaar geleden
  Hier zit Amerika achter !
 • Jan Van Rompaey

  5 jaar geleden
  Zo iemand hebben we hier ook nodig, die kan het rotte vlees wegsnijden.
 • Patrick De backer

  5 jaar geleden
  Naar het schijnt heeft Trump de verkiezing op zijn beurt gemanipuleerd....
 • Geert Matthys

  5 jaar geleden
  Putin doet het prima dus waarom niet, Rusland heeft altijd theocraten gehad en vaart er beter bij plus de Russen willen een sterke man als de wereld media hen demoniseert.
 • Jos Vercammen

  5 jaar geleden
  Andy De Wolf, de Russen die in Oekraïne wonen zijn "etnische Russen"; Zij spreken inderdaad nog altijd Russisch. Maar bij het uiteenvallen van de Soviet-Unie in 1991.en het uitroepen van de Oekraïne als onafhankelijke en zelfstandige staat, werden deze etnische Russen Oekraïense staatsburgers en verloren ze hun Soviet nationaliteit.Waarom moeten zij stemrecht hebben in in vreemd en vijandig land?
 1. Oekraïne slaat terug, diép in Rusland. Militair expert: “Dit is een escalatie van het conflict”
  PREMIUM

  Oekraïne slaat terug, diép in Rusland. Militair expert: “Dit is een escalatie van het conflict”

  De explosies die vandaag plaatsvonden op twee Russische luchtmachtbasissen laten vermoeden dat de Oekraïense strijdkrachten een manier hebben gevonden om Russische bommenwerpers uit te schakelen. Opvallend: beide Russische luchthavens liggen honderden kilometers van de grens met Oekraïne. Hoe geraakt Oekraïne zo ver? Waarom worden de aanvallen niet triomfantelijk opgeëist? En welke gevolgen heeft dit voor de oorlog? “Ja, dit is een escalatie, maar vergeet dat nucleaire verhaal”, zegt professor krijgskunde Luc De Vos.