Cargoschepen. Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Cargoschepen. Foto ter illustratie. © thinkstock

Piraten slaan twee keer toe in korte tijd: in totaal dertien bemanningsleden ontvoerd

Piraten hebben vorige nacht de Griekse olietanker Elka Aristotle voor de haven van de Togolese hoofdstad Lomé aangevallen. Volgens het Griekse ministerie van Scheepvaart zijn vier van de 24 bemanningsleden ontvoerd. Het gaat om een Griek, twee Filipijnen en een Georgiër. Griekse media zeggen dat bij de aanval één persoon gewond geraakte door een kogel. 

3 reacties

 • Joris De Crom

  2 jaar geleden
  Joris De Crom Mag niet van de wetgeving, een schip valt onder de grond wet van het land waarvan hij de vlag draagt
 • Patrick Rasschaert

  2 jaar geleden
  waarom zorgen die rederijen niet voor gewapende bewapening door privé militie? Zal snel gedaan zijn met die piraten. maar dat kost natuurlijk weeral geld.
 • leo carpentier

  2 jaar geleden
  Als het daar zo gevaarlijk is, waarom bewapend men die matrozen dan niet?
 1. Massaal gezochte dader van dubbele moord in Franse Cevennen geeft zich na vier dagen over aan politie
  2

  Massaal gezochte dader van dubbele moord in Franse Cevennen geeft zich na vier dagen over aan politie

  In het Franse gehucht Les Plantiers, hartje Cevennen in het Centraal-Massief, is een treurige moordzaak uitgelopen op een dagenlange zoektocht door honderden agenten naar de schutter. Na een klopjacht van vier dagen heeft Valentin Marcone (29) zich nu overgegeven aan de politie. Dat maakte de minister van Binnenlandse Zaken bekend. De man wordt verdacht van het neerschieten van zijn baas en een collega in een houtzagerij op dinsdagochtend. Daarna vluchtte hij zwaarbewapend de wildernis in.
 2. Spelers Kameroen weigeren vliegtuig richting Africa Cup te nemen, ex-bondscoach Hugo Broos: “Voor elk toernooi is er een probleem”
  Africa Cup

  Spelers Kameroen weigeren vliegtuig richting Africa Cup te nemen, ex-bondscoach Hugo Broos: “Voor elk toernooi is er een probleem”

  Chaos in Kameroen. De nationale selectie weigerde het vliegtuig op te stappen richting de Africa Cup in Egypte. De spelers vonden dat de wedstrijdpremies te laag lagen en hoopten druk uit te oefenen door te staken. “Dit verrast mij absoluut niet”, vertelt ex-bondscoach Hugo Broos, die de Africa Cup twee jaar geleden won met Kameroen. “Voor elk toernooi is er wel een probleem.” Inmiddels stapten de spelers wel op het vliegtuig richting Egypte.
 1. Dankzij deze simpele TikTok-hack krijg je meer spullen in jouw vaatwasser
  Play

  Dankzij deze simpele Tik­Tok-hack krijg je meer spullen in jouw vaatwasser

 2. Wandelaar klimt naar hoogste top Madeira en maakt prachtige beelden
  Play

  Wandelaar klimt naar hoogste top Madeira en maakt prachtige beelden