Peter R. de Vries schreef afscheidsbrief voor zijn kinderen: “Inhoud werd voortdurend geüpdatet”

De zoon van Peter R. de Vries heeft in het Nederlandse tv-programma RTL Boulevard voor het eerst openhartig gesproken over de moord op zijn vader. Royce haalde herinneringen op aan de misdaadjournalist en vertelde over de emotionele dagen tussen de aanslag en het overlijden. Hij maakte ook bekend dat zijn vader een afscheidsbrief geschreven had, die voortdurend geüpdatet werd. “We mochten ‘m pas openmaken als hem iets zou zijn overkomen”, klonk het. Er stonden persoonlijke dingen in, maar ook bijvoorbeeld welke muziek gedraaid moest worden op zijn begrafenis. 

 1. De kans op overstromingen voor je nieuwe woning correct inschatten? Deze nieuwe G- en P-scores helpen je op weg
  Livios

  De kans op overstro­min­gen voor je nieuwe woning correct inschatten? Deze nieuwe G- en P-scores helpen je op weg

  Wie vastgoed verkoopt of verhuurt, is verplicht om preciezere informatie te verstrekken over de overstromingsgevoeligheid van de woning. Die informatieplicht is er al tien jaar, maar werd in januari verstrengd. Het overstromingsrisico wordt voortaan opgesplitst in een G-score voor het gebouw en een P-score voor het perceel. Bouwsite Livios zocht uit wat er precies veranderd is.
 2. Kaylea (16) overleed aan obesitas door verwaarlozing, ouders schuldig aan doodslag: “Ze leefde in dierlijke omstandigheden”
  Verenigd Koninkrijk

  Kaylea (16) overleed aan obesitas door verwaarlo­zing, ouders schuldig aan doodslag: “Ze leefde in dierlijke omstandig­he­den”

  In Wales is een 45-jarige man schuldig bevonden aan de dood van zijn 16-jarige dochter. Het slachtoffer, Kaylea Titford, werd in oktober 2020 dood aangetroffen in haar woning. Volgens de politie leefde de tiener, die in een rolstoel zat, in omstandigheden die “zelfs voor een dier ongeschikt waren”. Kaylea’s moeder, de 40-jarige Sarah Lloyd-Jones, gaf in december al toe dat ze haar dochter ernstig verwaarloosde. Maar vader Alun Titford (45) bleef dat tot nu toe ontkennen.
 1. Bang afwachten voor Belgen met familie in rampgebied: “Mijn twee ooms zijn vermist. Niemand weet of ze nog leven”
  PREMIUM

  Bang afwachten voor Belgen met familie in rampgebied: “Mijn twee ooms zijn vermist. Niemand weet of ze nog leven”

  Zo’n 250 Belgen verblijven volgens Buitenlandse Zaken in de getroffen regio’s in Turkije en Syrië. Of er onder hen slachtoffers zijn, is nog niet duidelijk. Ook landgenoten met familie in het rampgebied wachten met een bang hart af. “Elke tien minuten stuur ik mijn zus een bericht, maar ze is niet meer bereikbaar. De schrik is immens”, vertelt Taher (30).
 2. Aangereden nadat je hard moest remmen door de laaghangende zon: wie is er dan aansprakelijk?
  Independer

  Aangereden nadat je hard moest remmen door de laaghangen­de zon: wie is er dan aansprake­lijk?

  Deze week mogen we flink wat zon verwachten. Dat doet deugd, maar het levert ook extra risico's op wanneer je de baan op moet. Immers, de zon hangt tijdens de winterperiode laag, wat de zichtbaarheid tijdens het autorijden serieus bemoeilijkt. Een kop-staartbotsing is dan snel gebeurd. Bepalen wie aansprakelijk is voor de schade kan dan moeilijk zijn. Independer.be zet daarom vier mogelijke botsingen - en hun gevolgen - op een rij.