Jamel Myles.
Volledig scherm
Jamel Myles. © Leia Pierce

"Pesters hadden maar vier dagen nodig": Jamel (9) stapt uit het leven nadat hij op school "trots" uit de kast kwam

Jamel Myles, een knaap uit Denver, is amper negen geworden. Volgens zijn moeder, Leia Pierce, brachten pestkoppen op school hem tot een onomkeerbare daad. De jongen had deze zomer eerst aan zijn mama verteld dat hij homoseksueel was en wou dat maandag ook eerlijk aan zijn klasgenootjes zeggen. Hij was er trots op, zegt Pierce. Jamel dééd het. Vier dagen later werd hij thuis dood aangetroffen.

60 reacties

 • Stefanie-Elisabeth Mortier

  4 jaar geleden
  Helaas ben ik ook jaren dag in en dag uit op school gepest. En zelfs door leerkrachten... Ze doen er helaas niets aan en het ergste is dat wij de gepeste moeten veranderen want wij zijn in fout en de wereld draait niet om ons krijg je dan te horen.... Wel zoveel jaren later draag ik het nog altijd mee met alle gevolgen vandien wat ik heb borderline ptss en psoriasis gekregen. En de pesters tja die liggen er niet wakker van integendeel... Ik hoop dat dit toch ooit de kop word ingedrukt!
 • An Vanautgaerden

  4 jaar geleden
  Pesters dat haat ik, destijds ook gepest op school en zoiets vergeet je nooit en dan ben je des te. Bozer als je kleinkinderen if kinderen dot ook overkomt. Inderdaad moet het ook au sérieux genomen worden
 • Mary Sanchez

  4 jaar geleden
  Dat ze ophouden met pesters, leerkrachten moeten er tegen in gaan
 • Peter De Blieck

  4 jaar geleden
  Als ouder moet je ze ook waarschuwen voor de mogelijke gevolgen van een outing...Ik heb de indruk dat die kinderen daar niet op voorbereid worden, en dan kan de niet aanvaarding hard aankomen...
 • Jan Ooms

  4 jaar geleden
  Wow, bijna elke reactie die ik hier lees, is over zijn leeftijd., en dat je op 9 jaar geen homoseksueel kan zijn. Ik vraag aan jullie allemaal, wanneer was de eerste keer dat je een jongen of meisje leuk vond? Wanneer was de eerste keer dat je zelf over je kleding wou beslissen? Misschien wat meer sympathie voor deze dappere jongen, en zijn rouwende familie?