Dokters kijken naar hun aan Covid-19 overleden collega's in Lima.
Volledig scherm
Dokters kijken naar hun aan Covid-19 overleden collega's in Lima. © AP

Peru overschrijdt kaap van 5.000 coronadoden

In Peru zijn inmiddels meer dan 5.000 mensen overleden aan de gevolgen van een besmetting met het coronavirus. Dat heeft het ministerie van Volksgezondheid vandaag gemeld. Peru is na Brazilië het meest getroffen land in Latijns-Amerika. 

 1. Katje Lee heeft geen rabiës volgens expert in hondsdolheid, twee dierenartsen en Peruaanse universiteit
  PREMIUM

  Katje Lee heeft geen rabiës volgens expert in hondsdol­heid, twee dierenart­sen en Peruaanse universi­teit

  De veelbesproken zaak katje Lee, die meegenomen werd door Selena Ali (23) uit Peru, heeft steun gekregen van Bernard Brochier, voormalig afdelingshoofd hondsdolheid bij het Belgisch wetenschappelijk instituut Sciensano. Ook de risico-analyses van praktijkdierenartsen Ellie De Grauwe en Yvan Beck wijzen uit dat quarantaine volstaat. De dierengeneeskundige faculteit van de Universidad Nacional Mayor de San Marcos in Peru geeft dan weer aan dat officiële rapporten van het Ministerie van Volksgezondheid wijzen op geen enkel geval van hondsdolheid bij katten of honden in de afgelopen tien jaar. “Als de kat rabiës zou hebben, zou hij nooit in België zijn geraakt”, aldus De Grauwe.
 2. Twee luxehotels in Zwitsers skioord Sankt Moritz in quarantaine na uitbraak met Zuid-Afrikaanse coronavariant

  Twee luxehotels in Zwitsers skioord Sankt Moritz in quarantai­ne na uitbraak met Zuid-Afrikaanse coronavari­ant

  Gasten betalen gemiddeld tussen de 600 en 1.000 euro voor een overnachting in één van de vijfsterrenhotels in Sankt Moritz, in het oosten van Zwitserland. De bezoekers zijn op zoek naar luxe en skiplezier in een idyllisch decor. Maar de rust is er nu ver te zoeken aangezien een variant van het coronavirus zich daar op grote schaal heeft verspreid. De gezondheidsautoriteiten van het kanton Graubünden hebben twee hotels in het mondaine skioord in quarantaine geplaatst.
 1. Ann Van Elsen shockeert dochter June: "Vuile trien!"
  Play

  Ann Van Elsen shockeert dochter June: "Vuile trien!"

 2. Man beklimt wolkenkrabber in Hongkong met zijn rolstoel
  Play

  Man beklimt wolkenkrab­ber in Hongkong met zijn rolstoel