Fotomontage van de wijnkoelkast en Boris Johnson in het Britse parlement.
Volledig scherm
Fotomontage van de wijnkoelkast en Boris Johnson in het Britse parlement. © Daily Mirror / UK Parliament; Jessica Taylor via Reuters

“Personeel Boris Johnson kocht wijnkoelkast voor afterworks op vrijdagen tijdens lockdown”

UpdateVolgens de Britse tabloid Daily Mirror hield het personeel van de Britse premier Boris Johnson tijdens lockdowns afterworks die de bijnaam ‘wine-time Fridays’ kregen. Die waren zo populair dat er een wijnkoelkast voor werd aangekocht. Aan de Britse nieuwszender Sky News ontkent het kabinet van Johnson de afterworks niet.

 1. Nederlandse topinfectioloog: “Aannames over omikron waren te pessimistisch, mismatch tussen vaccins en het behoorlijk gemuteerde virus”
  5

  Nederland­se topinfecti­o­loog: “Aannames over omikron waren te pessimis­tisch, mismatch tussen vaccins en het behoorlijk gemuteerde virus”

  Aannames die het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM), de Nederlandse evenknie van gezondheidsinstituut Sciensano, eerder deed over de omikronvariant van het coronavirus, waren volgens de Nederlandse topinfectioloog Jaap van Dissel "te pessimistisch". Dat geldt onder meer voor het risico op ziekenhuisopname. Het instituut schatte twee weken terug nog in modelberekeningen in dat die 40 procent lager is dan bij de deltavariant, maar ook dat lijkt te somber, erkende Van Dissel donderdag in de Tweede Kamer.
 2. Je (klein-)kind financieel ondersteunen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastingen betaalt
  Spaargids.be

  Je (klein-)kind financieel ondersteu­nen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastin­gen betaalt

  De aankoop van een woonst is vaak een harde noot om te kraken. De huizenprijzen zijn hoog en de banken stellen zich minder soepel op bij een lage eigen inbreng. Hulp van de ouders blijkt dikwijls noodzakelijk om de droom van een eigen stekje waar te maken. Maar hoe kan je als (groot-)ouder je (klein-)kind daarbij ondersteunen? En wat zijn de aandachtspunten? Spaargids.be maakt een overzicht.