Een medewerkster van Alitalia tijdens de protestactie in Rome.
Volledig scherm
Een medewerkster van Alitalia tijdens de protestactie in Rome. © AFP

Personeel Alitalia op straat om redding luchtvaartmaatschappij te eisen

BuitenlandIn Rome zijn zo'n duizend medewerkers van Alitalia op straat gekomen om aan de regering te vragen de noodlijdende luchtvaartmaatschappij te redden en om te protesteren tegen het "dictaat" van Brussel, dat volgens hen de redding vertraagt.

2 reacties

 • victor vandesande

  2 weken geleden
  Hoeveel keer zijn die,al failliet gegaan en gered door de italiaanse,staat? Maar staatssteun is officieel wel verboden , italie veegt daar mooi zijn voeten aan . Een italiaans Sabena is dit en ze vertikken het de noodzakelijke reorganisaties door te voeren . Er is ia de helft teveel personeel maar allemaal er geraakt door politieke vriendjes...
 • Albert Viane

  3 weken geleden
  Wilt men de economie redden dan is het hoog tijd dat Europa de Schengen buitengrenzen terug open stelt. De horeca red het absoluut niet met het 'eigen volk' alleen! De luchtvaartmaatschappijen slokken miljarden aan steun omdat ze niet kunnen draaien zoals voorheen. Alleen zakenreizigers en medici gaan de luchtvaart en horecasector niet redden.
 1. Sabena bestaat nog steeds... als hotel in Kinshasha: het verhaal van het legendarische Hotel Memling
  PREMIUM

  Sabena bestaat nog steeds... als hotel in Kinshasha: het verhaal van het legendari­sche Hotel Memling

  Sabena leeft nog steeds... als roemrucht hotel in Congo. Geloof het of niet, maar bijna 20 jaar (!) na het faillissement van onze nationale vliegmaatschappij vaart ‘Hotel Memling’ in Kinshasa nog steeds onder de officiële Sabena-vlag. Verhaal van een oord dat vooral bij het Sabena-personeel uitgroeide tot een legende, met gesmokkelde krokodillen, fooien van een maandloon én geïmproviseerd entertainment: “Omdat de kamers geen televisie en zelfs geen radio hadden, organiseerden we dan maar een travestieshow.”
 1. Orphée overleefde aanslag in Maalbeek: “Ik slik nog altijd meer dan 15 pillen per dag tegen pijn”
  Play

  Orphée overleefde aanslag in Maalbeek: “Ik slik nog altijd meer dan 15 pillen per dag tegen pijn”

 2. Vrachtwagen breekt doormidden na treinbotsing
  Play

  Vrachtwa­gen breekt doormidden na treinbot­sing