Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Pentagon: "Russen hebben Cherson niet meer volledig onder controle”

Volgens een hoge ambtenaar bij het Amerikaanse Pentagon zou Rusland niet langer de volledige controle hebben over de strategisch belangrijke havenstad Cherson in het zuiden van Oekraïne. Cherson was de eerste grote stad die de Russen veroverden bij hun inval, maar Oekraïne zou de Russische troepen aan het terugdringen zijn. Rusland ontkent het bericht.

 1. Red Bull domineert, Alonso scoort stevig: de eerste speeldag van de Gouden Formule 1 onder de loep genomen
  Gouden Formule 1
  5

  Red Bull domineert, Alonso scoort stevig: de eerste speeldag van de Gouden Formule 1 onder de loep genomen

  Max Verstappen strandde in de GP van Saudi-Arabië na een knappe inhaalrace op de tweede plaats. Enkel ploegmaat Sergio Pérez bleef uit zijn greep. Had jij dit voorspeld? Ga dan nu aan de slag voor de volgende GP in Australië en de rest van het seizoen: met de Gouden Formule 1 kan jij immers het beste raceteam samenstellen en zo kans maken op de hoofdprijs van maar liefst 4.000 euro.
 2. Zeven NAVO-landen geven 2 procent uit aan defensie, België op twee na laatste van de klas

  Zeven NA­VO-lan­den geven 2 procent uit aan defensie, België op twee na laatste van de klas

  In 2022 hebben zeven lidstaten van de NAVO - waaronder de Verenigde Staten - meer dan 2 procent van hun bbp uitgegeven aan defensie, het engagement dat de bondgenoten in 2014 zijn aangegaan. België heeft de defensie-uitgaven afgelopen jaar weliswaar opgevoerd, maar laat met 1,18 procent enkel Spanje en Luxemburg achter zich. Dat blijkt uit cijfers die de secretaris-generaal van de NAVO, Jens Stoltenberg, dinsdag heeft bekendgemaakt.