Charles Michel wordt rondgeleid in Borodianka.
Volledig scherm
Charles Michel wordt rondgeleid in Borodianka. © via REUTERS

Pentagon: “Oekraïne heeft nu meer dan twintig extra gevechtsvliegtuigen”

Ruim vijf miljoen Oekraïners zijn het land inmiddels ontvlucht. Dat becijfert de vluchtelingenorganisatie van de Verenigde Naties. Charles Michel (MR), de voorzitter van de Europese Raad, is vanochtend in de Oekraïense hoofdstad Kiev aangekomen en steeds meer westerse landen voorzien Oekraïne van zware wapens nu het Russische offensief in het oosten nadert. Onze federale regering bespreekt vanmiddag de levering van zwaar oorlogsmaterieel aan Oekraïne. Het zou kunnen gaan om pantservoertuigen of artillerie, schrijft ‘De Morgen’. Herlees alle ontwikkelingen rond het conflict in Oekraïne van woensdag 20 april hier.

 1. LIVE OORLOG OEKRAÏNE. Al 20 doden na raketaanval op shoppingcenter - Burgemeester van Krementsjoek kondigt rouwperiode van drie dagen af
  Play

  LIVE OORLOG OEKRAÏNE. Al 20 doden na raketaan­val op shopping­cen­ter - Burgemees­ter van Kre­mentsjoek kondigt rouwperio­de van drie dagen af

  Na de raketaanval op een winkelcentrum in de stad Krementsjoek, in het centrum van Oekraïne, zijn er nog meer dan veertig personen als vermist opgegeven. Dat meldde het Oekraïense parket vannacht. Er is voorlopig sprake van twintig dodelijke slachtoffers, maar dat aantal zal vermoedelijk nog oplopen. Volg alle ontwikkelingen rond het conflict in Oekraïne in onze liveblog.
 2. Zo snel zou het voorbij kunnen zijn voor Poetin en deze drie haviken houden we best in de gaten

  Zo snel zou het voorbij kunnen zijn voor Poetin en deze drie haviken houden we best in de gaten

  Voorlopig lijkt hij nog stevig in het zadel te zitten, maar de kansen zouden wel eens heel snel kunnen keren voor de Russische president Vladimir Poetin. Volgens verscheidene bronnen binnen de Amerikaanse inlichtingendiensten komt het gevaar van heel dichtbij en zijn er drie haviken in zijn directe omgeving die we best in de gaten houden. “Als ze besluiten dat ze van hem af willen, zullen ze plots, snel en dodelijk toeslaan”, klinkt het.