Een bloemenkrans met het opschrift "Voor de Moskva kruiser" op de Krim.
Volledig scherm
Een bloemenkrans met het opschrift "Voor de Moskva kruiser" op de Krim. © REUTERS

Pentagon: "Moskva tot zinken gebracht door Oekraïense raketten" - volgens Kiev kon bemanning niet gered worden

De Russische kruiser Moskva is wel degelijk tot zinken gebracht door twee Oekraïense raketten, zegt een hoge verantwoordelijke van het Amerikaanse Pentagon. De functionaris sprak van een zware klap voor het Russische leger. Eerder op vrijdag had een functionaris van de Oekraïense defensie gemeld dat de bemanning van de Moskva niet gered kon worden. Ook de kapitein van het vlaggenschip van de Russische Zwarte Zeevloot, Anton Koeprin, is omgekomen, stellen Oekraïense bronnen.

 1. Meisje (7) sterft bij ongeval met speedboot die bestuurd wordt door agent, gebroken vader gaat hem te lijf
  Play

  Meisje (7) sterft bij ongeval met speedboot die bestuurd wordt door agent, gebroken vader gaat hem te lijf

  Een zevenjarig meisje is bij een ongeval met een speedboot om het leven gekomen op een Albanees strand. Jonada Avdia werd geraakt door de propellor, een klap die haar meteen fataal werd. De vader van het slachtoffer ging daarop de bestuurder van de boot te lijf. Agent Arjan Tase voer buiten zijn diensturen in een zone die enkel bestemd was voor zwemmers. Hij werd gearresteerd en moet zich nu verantwoorden voor doodslag.
 2. Met een gerust hart op vakantie? Vraag aan de politie om je woning te controleren
  Independer.be

  Met een gerust hart op vakantie? Vraag aan de politie om je woning te controle­ren

  Tijdens de zomermaanden profiteren heel wat inbrekers van de afwezigheid van vakantiegangers. Vertrek je binnenkort op vakantie en wil je graag ongewenst bezoek vermijden? Dan kan je vragen of de lokale politie je woning regelmatig overdag of ‘s nachts van buitenaf nakijkt, die service is trouwens volledig gratis. Daarnaast kan je ook een extra diefstalverzekering afsluiten. Independer.be legt uit hoe je jouw woning en inboedel beschermt.