Het doelwit van de Amerikaanse drone-aanval van 29 augustus.
Volledig scherm
Het doelwit van de Amerikaanse drone-aanval van 29 augustus. © Photo News

Pentagon geeft vergissing toe: “drone-aanval van 29 augustus is een verschrikkelijke oorlogstragedie”

Het Pentagon erkende vrijdag dat de Amerikaanse drone-aanval van 29 augustus in Afghanistan een tragische fout was waarbij 10 burgers omkwamen, waaronder 7 kinderen. Washington had aanvankelijk gezegd dat de drone-aanval nodig was geweest om een aanval op de troepen te voorkomen. Nu komen ze daar dus op terug.

9 reacties

 • Jacques-Philippe Leclerc

  1 maand geleden
  Luc Lepoudre: "De wereld begint stilaan in te zien wie de "schurkenstaat" is"? Hoe vlug we al die ellende in de Congo hebben vergeten. Hoewel Leopold II België als koloniale macht in Afrika vestigde, is hij vooral bekend om de wijdverbreide wreedheden tegen de mensheid, die onder zijn bewind werden begaan, waardoor maar liefst 10+ miljoen mensen stierven in de Congo.
 • Emmanuel Veraart

  1 maand geleden
  Zoals gewoonlijk gaan ze met geld hun geweten sussen. De VS beseffen blijkbaar nog niet dat ze een karikatuur van zichzelf zijn geworden.
 • frans Vullings

  1 maand geleden
  @Luc Lepoudre te hopen dat het bij iedereen doorkomt ook bij de europesche politiekers die maar wat graag op kont van de amerikanen klimmen
 • Luc Lepoudre

  1 maand geleden
  De wereld begint stilaan in te zien wie de "schurkenstaat" is.
 • Gerard Braeckmans

  1 maand geleden
  ZE gaan waarschijnlijk een 5000 dollar geven als schadevergoeding en wat geprepareerde excuses en daarmee is de kous af. Zr willen 'transparant' zijn? Nee, hun leugen is uitgekomen.
 1. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?
 2. IN BEELD. Of Daniele haar droomhuis zomaar zou laten gesloopt worden? Nee, ze trekt het over het water naar haar eigen grond
  Play
  1

  IN BEELD. Of Daniele haar droomhuis zomaar zou laten gesloopt worden? Nee, ze trekt het over het water naar haar eigen grond

  Verhuizen is op zichzelf al een stresserend gebeuren. Laat staan dat je ook het huis zelf doodleuk verhuist én dat nog eens over het water ook. Toch is dat exact wat Daniele Penney en haar man Kirk hebben gedaan. En het waren de afgebeten nagels meer dan waard. Nu staat het ultieme droomhuis van de Canadese op het plekje van haar dromen in plaats van dat het gesloopt wordt. En wat een uitzicht!