Nancy Pelosi.
Volledig scherm
Nancy Pelosi. © AFP

Pelosi kondigt onderzoekscommissie aan na bestorming Capitool

Nancy Pelosi, de voorzitter van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden, heeft bijna zes weken na de bestorming van het Capitool de oprichting van een onafhankelijke onderzoekscommissie aangekondigd. Die moet de achtergrond en de gevolgen van de “binnenlandse terreuraanval” onder de loep nemen en de handelswijze onderzoeken van de betrokken veiligheidsdiensten.

11 reacties

 • jan wuyts

  2 maanden geleden
  Eerst 4 jaar tegen Trump nu op weg om de volgende 4 jaar tegen de Republikeinen campagne te voeren.
 • ivan de ridder

  2 maanden geleden
  Meer dan voldoende bewijsmateriaal om Trump en kornuiten gerechtelijk te vervolgen voor de bestorming van het capitool. Overigens mag hij nog verscheidene rechtszaken verwachten voor andere misdrijven sinds hij president af is. Impeachment hoofdstuk (politieke procedure) is afgelopen, hoog tijd om focus te leggen op beleid.
 • Frank Vekemans

  2 maanden geleden
  Wat Trump gedaan heeft kan niet door de beugel, maar Nancy Pelosi heeft met haar klacht alle Republikeinen proberen te treffen, zowel senatoren, Congresleden als kiezers, zij heeft zo een afkeer van alles wat republikeins klinkt, dat dit bijna alles overtreft en zeker haar realiteitszin, als je haar bezig hoort zo ze zelfs een cordon rond de republikeinse partij proberen te leggen en deze partij proberen te verbieden, dit klinkt dan ook niet zo democratisch, zij voert echt een hetze
 • Guy Soetewey

  2 maanden geleden
  Ze blijft maar belastinggeld uitgeven in haar persoonlijke vete met Trump. Zou beter in rusthuis gaan zitten in plaats van in het huis van afgevaardigden. Of hebben democraten met First Lady zo'n schrik van den Donald.
 • Ronny Toch

  2 maanden geleden
  Pelosi heeft blijkbaar nog nachtmerries
 1. Kan Eddy Planckaert in één slag nagel in blok hout kloppen?
  Play
  De Omgekeerde Wereld

  Kan Eddy Planckaert in één slag nagel in blok hout kloppen?

 2. Brandbaar snoep op een taart vol vuurwerk? Slécht idee!
  Play

  Brandbaar snoep op een taart vol vuurwerk? Slécht idee!