Mensen van de Chinese security houden de wacht bij het Wuhan Institute of Virology tijdens een eerder onderzoek van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) in februari.
Volledig scherm
Mensen van de Chinese security houden de wacht bij het Wuhan Institute of Virology tijdens een eerder onderzoek van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) in februari. © REUTERS

Peking wil geen vervolgonderzoek in China naar oorsprong virusuitbraak

China heeft afwijzend gereageerd op een voorstel van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) om verder onderzoek te doen naar de oorsprong van de coronapandemie. In het Aziatische land werden eind 2019 's werelds eerste Covid-19-patiënten geïdentificeerd.

  1. Viroloog Fauci “niet overtuigd van natuurlijke oorsprong coronavirus”: China beschuldigt hem van “grote leugen”

    Viroloog Fauci “niet overtuigd van natuurlij­ke oorsprong coronavi­rus”: China beschul­digt hem van “grote leugen”

    Is het coronavirus in de natuur ontstaan en van dier op mens overgesprongen, of komt het uit een laboratorium? Die vraag houdt experts al van in het begin van de coronapandemie bezig. En tot vandaag is ze niet eensluidend beantwoord. De bekende Amerikaanse viroloog Anthony Fauci zei recent nog dat ook hij niet overtuigd is van de natuurlijke oorsprong. De Chinese staatsmedia beschuldigen hem van leugens.