AFP
Volledig scherm
© AFP

Peking wil dat België “fout” onmiddellijk rechtzet na resolutie over Oeigoeren

China heeft België woensdag gewaarschuwd voor de verslechtering van de betrekkingen tussen beide landen. Peking is niet opgezet met een resolutie waarin gewaarschuwd wordt dat er een ernstig risico van genocide tegen de Oeigoerse minderheid in China bestaat, die de Kamercommissie Buitenlandse Betrekkingen dinsdag goedkeurde. "We roepen België op om zijn fout onmiddellijk recht te zetten", zei een woordvoerder van het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken, Zhao Lijian.

13 reacties

 • oswald billiet

  2 jaar geleden
  De oplossing zou zijn moest Peking nu eens een Belgische delegatie uitnodigen om ter plaatse na te gaan of dat probleem met de Oeigoeren wel waar is of niet. Maar dat zal wel op zich laten wachten.
 • Jo Bosman

  2 jaar geleden
  Gaan we china nu ook al laten bepalen hoe wij hier over de situatie daar moeten denken . ? Wij hebben de chinezen voor niks nodig.
 • Rael Rhanouti

  2 jaar geleden
  Het gaat hier over mensenrechten die geschonden worden en voor zover ik weet is dat in orde in België. Er zijn in België geen kampen waar mensen gefolterd worden omwille van religie, geaardheid, kleur, nationaliteit,... Geen appelen met peren vergelijken.
 • Jan Verplancke

  2 jaar geleden
  Ondertussen mogen de Europese bedrijven in China wel lustig die slaven als werkkrachten gebruiken. Over hypocrisie gesproken.
 • Marc Van Looy

  2 jaar geleden
  Eindelijk iemand die zijn mond open doet en NIET zijn broek afdoet voor Chinees kapitaal! Goed gedaan ECOLO zo zouden er meer moeten zijn!