Een demonstrant protesteert tegen de opsluiting van 47 politici uit het pro-democratische kamp die momenteel vastzitten, terwijl een kleine 5.000 inwoners van Hongkong naar de stembus gaan voor een kiescomité. (19/09/21)
Volledig scherm
Een demonstrant protesteert tegen de opsluiting van 47 politici uit het pro-democratische kamp die momenteel vastzitten, terwijl een kleine 5.000 inwoners van Hongkong naar de stembus gaan voor een kiescomité. (19/09/21) © AFP

Peking vergroot macht met eerste ‘patriottische’ verkiezingen in Hongkong

In Hongkong is zondag het stemmen voor een nieuw kiescomité begonnen. Ongeveer 4.900 inwoners van de Chinese metropool, die ruim zeven miljoen inwoners telt, stemmen vandaag op kandidaten die de nieuwe leider van de stad en de helft van het parlement kiezen. In 2016 konden nog 233.000 mensen stemmen.

  1. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
    HLN Shop

    Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

    Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.